Kerjäläinen olikin raharikas – Jätti jälkeensä megaomaisuuden

Iranin kaduille kerjännyt mies paljastui naapureiden hämmästykseksi kuoltuaan suuren omaisuuden haltijaksi.

Brittilehti The Guardian on kertonut iranilaismiehestä nimeltä Talat Habibian, joka tunnettiin paikallisena kerjäläisenä kotikaupungissaan Shahr-e Kordissa. Kun resuinen kerjääjä löydettiin kuolleena rähjäisestä kodistaan, ei kukaan olisi osannut epäillä miehen jättäneen jälkeensä suuret summat rahaa ja omaisuutta.

Oikeus on kuitenkin vahvistanut, että Habibian oli todellinen raharuhtinas kerjäläiseksi. Ruumista noutamaan menneet poliisit löysivät asunnosta aarrepiiloja, joissa oli paitsi käteistä rahaa myös omistuskirjoja niin kiinteistöistä, menestyneistä liikeyrityksistä kuin oivallisista viljelysmaistakin. Lisäksi miehen jäämistöstä löydettiin arvokkaita koruja ja koristeita, mukaan lukien 1800-luvulla hallinneen shaahin aikaiset korvakorut.

Omaisuuden arvon arvellaan vastaavan miljoonia euroja. Noin 70-vuotiaaksi arvioidulla Habibianilla ei ollut ilmeisesti läheisiä eikä perillisiä.

Muitakin rikkaita "kerjäläisiä"

Habibian ei ole Iranin ainoa varakas kerjäläinen. Vuonna 2003 40-vuotias teheranilaisnainen haki avioeroa saatuaan selville, että hänen mattokaupalla vaurastunut miehensä kerjäsi säännöllisesti köyhemmässä kaupunginosassa. Liikemiehen vaatteista kerjäläisen kaapuun vaihtanut mies selitti toimintaansa köyhällä taustallaan, jolloin hän oli altistunut järjestetylle kerjäämiselle.

Vuonna 2006 Teheranissa pidätetyltä kerjäläiseltä löydettiin yli 10 000 euron pankkitili ja ylellinen asunto kaupungin vauraissa pohjoisosissa.

Iranin viranomaiset ovat yrittäneet puuttua kerjäämiseen aika ajoin. Vuonna 2006 kaupungin viranomaiset tarjosivat lähes 400 euroa kuussa aikuisille ja yli 150 euroa kuussa lapsille, jotka luopuisivat kerjäämisestä. Suunnitelma epäonnistui, sillä kerjäläisten mukaan tuet eivät olleet yhtä isot kuin kaduilla ansaitut tulot.

Lähde: guardian.co.uk

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja