Mainos

Kennelliiton lehti haastattelee päätoimittajaansa, joka ehdolla vaaleissa - "Ei yksipuolista"

Suomen Kennelliiton Koiramme-lehti haastattelee laajasti omaa päätoimittajaansa, joka on ehdolla eduskuntavaaleissa. Vastaavan päätoimittajan mukaan lehdessä ei ole vaalikarenssia ja haastattelu oli harkittu.

Journalistin ohjeet, pykälä 4

"Journalisti ei saa käyttää asemaansa väärin. Hänen ei pidä käsitellä aiheita, joihin liittyy henkilökohtaisen hyötymisen mahdollisuus eikä vaatia tai vastaanottaa etuja, jotka voivat vaarantaa riippumattomuuden tai ammattietiikan."

Lähde: Julkisen sanan neuvosto

Koiramme-lehden päätoimittaja Tapio Eerola on keskustapuolueen ehdokas Etelä-Hämeen vaalipiirissä. Hänen haastattelunsa levittäytyy viime viikolla ilmestyneessä lehdessä lähes aukeamalle. Eerola muun muassa haluaa 60 vuotta täyttäneille mahdollisuuden vähentää koiranpennun hinta verotuksessa, koska koira supistaa kestävyysvajetta viemällä ikääntyvän lenkille ja pitämällä seuraa.  

Eerolan lisäksi lehdessä haastatellaan kokoomusministeri Lenita Toivakkaa Kaakkois-Suomen vaalipiiristä ja vasemmistoliiton kansanedustajaa Jari Myllykoskea Satakunnan vaalipiiristä.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Toivakan kanssa keskustellaan eläintarvikkeiden tuonnista ja viennistä Ringo-australianterrierin lisäksi. Kahden sekarotuisen koiran isäntä Myllykoski puhuu muun muassa tulossa olevan eläinsuojelulain uudistuksesta.

"Ajamme koiran etua"

Lehden vastaava päätoimittaja, kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Helena Suni ei näe oman päätoimittajan haastattelussa mitään ongelmaa.

- Eerolaa ei haastatella yksin, vaan siinä on useamman puolueen ehdokas, haastattelu ei ole yksipuolista. Meillä ei ole koskaan ollut vaalikarenssia, ajamme koiran etua, Suni kertoo.

Sunin mukaan Eerola on kaikkien rotujen ulkomuototuomari ja kasvattaja ja edustaa haastattelussa tätä puolta kennelliiton toiminnasta. Kansanedustaja Myllykoski on palveluskoiraharrastaja ja ministeri Toivakka valikoitui mukaan asemansa takia.

- Suomessa on 650 000 koiraa, ja kennelliitto haluaa vaikutusvaltaa. Liitto haluaa korostaa muun muassa seurakoirien merkitystä ihmisten hyvinvoinnille ja palveluskoirien yhteiskunnallista merkitystä. Näiden haastateltavien valinta oli harkittua, heillä on sanottavaa koira-asioista.

Koiramme-lehdellä iso lukijamäärä

Journalistin ohjeiden mukaan journalistin ei pidä käsitellä aiheita, joihin liittyy henkilökohtaisen hyötymisen mahdollisuus. Yleensä päätoimittajat ovat erittäin tarkkoja siitä, että heidän omassa toimituksessaan noudatetaan näitä alan sisäisiä ohjeita.

Sunin mielestä päätoimittaja Eerola ei ole toiminut Journalistin ohjeiden vastaan tai käyttänyt asemaansa väärin.

- Hän puhuu haastattelussa pelkästään koira-asioista, ei keskustapuolueesta, Suni korosti.

Eerolan haastattelussa on esillä useita lakiehdotuksia, muun muassa metsästyslain uudistaminen niin, että omistajan hallinnassa oleva koira saisi olla pääsääntöisesti irti.

Kennelliitolla on 150 000 jäsentä, jotka saavat Koiramme-lehden jäsenmaksua vastaan. Lukijoita on Sunin arvion mukaan vähintään kaksinkertainen määrä.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Kuono.fi-sivusto. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.