Arhinmäki: Oikeudessa hallitusohjelmaa käsiteltäisiin törkeänä petoksena

Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki otti rikosnimikkeet käyttöön kritisoidessaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ohjelmaa vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuorossa.

– Hallitusohjelmaa esitellessään pääministeri Juha Sipilä sanoi, että kaikkien pitää osallistua niin sanotusti talkoisiin ja hän vetosi syvästi, että ”vahvojen ja hyväosaisten on kannettava muita suurempi vastuu. Tosiasiassa hallitus on päättänyt pilkkoa hyvinvointivaltiota kirveellä. Hallitusohjelmassa kuritetaan lähes ainoastaan pieni- ja keskituloisia, ”vahvojen ja hyväosaisten” osallistuminen ”talkoisiin” jää hurskaiden toiveiden varaan, Arhinmäki sanoo.

Arhinmäen mukaan hallitusohjelman rikosnimike olisi todennäköisesti törkeä petos, jos sitä käsiteltäisiin käräjäoikeudessa.

Arhinmäki kritisoi myös hallituspuolueita koulutukseen tehtävistä leikkauksista ja siten vaalilupausten pettämisestä.

– Vaalien alla jokainen puolue vannoi, ettei koulutuksesta enää leikata. Nykyinen pääministeri Sipilä ja valtiovarainministeri Stubb esiintyivät julkisuudessa kuvissa, joissa he lupasivat, ettei koulutuksesta enää leikata, Arhinmäki sanoi.

– Meillä on suomalaisessa yhteiskunnassa noin miljoona ihmistä suurin piirtein tuhannen euron tuloilla. Siltä porukalta ei voi, ei saa, eikä ole varaa leikata, vasemmistoliiton puheenjohtaja jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat