Keihäsmitalistilta tylyä kuittia Johannes Vetterille – "Alusta oli täydellinen, hänen ongelmansa on ajattelussa"

Kun Johannes Vetterin keihäskisa Tokion olympialaisissa mureni kuin Mondo hänen allaan, muut saivat juhlia.

Neeraj Chopra otti Intian historian ensimmäisen olympiakullan. Vanhat tshekkiketut Jakub Vadlejch ja Viteszlav Vesely nappasivat seuraavat sijat ja hekin tekivät historiaa: kaksi tshekkiä ei ole koskaan saanut samassa yleisurheilun olympiakisassa mitalia.

Vetter oli kisan jälkeen pettynyt alustaan, joka ei kestänyt hänen allaan. Mitalikolmikolta kysyttiin lehdistötilaisuudessa alustasta ja Vetteristä. Hopeamitalisti Vadlejchin vastaus oli sangen tyly saksalaista kohtaan.

– Alusta oli täydellinen, todella nopea ja pehmeä. Täydellinen pitkiin heittoihin. Vetterin isoin ongelma on hänen ajattelunsa isoissa kisoissa. Minä olen sitä mieltä, Vadlejch paukautti.

Vetter voitti 2017 MM-kultaa ja 2019 pronssia. Vadlejch oli 2017 hopealla, ja oli tänään ensi kertaa Vetteriä parempi arvokisojen finaalissa, joissa molemmat ovat heittäneet.

Kahdeksanneksi sijoittunut Lassi Etelätalo sanoi, että alusta selvästi oli pitkällä askeleella tukijalalleen astuvan Vetterin ongelma. Myös Chopra ja Vesely olivat ymmärtäväisempiä Vetteriä kohtaan, joskin etenkin Vesely piti erityisen paljon heittopaikasta.

– Alusta oli samanlainen kuin aina isoissa kisoissa ja minä yleensä pidän siitä. Tällainen on vaikea niille, jotka tulevat tuen päälle kovaa. Vetterille oli hankalaa, ehkä se oli liian pehmeä. Hänellä kuitenkin oli ongelmia aiemmissa kisoissa, ehkä tämä oli yhdistelmä alustasta ja kauden tuottamasta väsymyksestä. Hänen aiemmat tuloksensa olivat loistavia, mutta ehkä hän on kisannut liikaa. Kuka tietää, Vesely spekuloi.

Vetter on heittänyt koko maailmassa kauden seitsemän pisintä heittoa, kaikki yli 90 metriä. Pisin kantoi 96,29 toukokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat