Lassi Etelätalo otti kantaa keihäsfinaaliin kuumaan perunaan – "Paska homma Johannekselle"

Johannes Vetterin keihäänheiton yhdeksäs sija oli Tokion olympialaisten yleisurheilun suurimpia yllätyksiä. Saksalainen ei saanut jalkaansa pitämään murenevalla alustalla, ja kisa oli hänen osaltaan fiasko.

Vetter sanoi kisan jälkeen olleensa alustan valmistaneeseen Mondoon yhteydessä, mutta pehmeyttä poppakonstit eivät pelastaneet. Lassi Etelätalo oli kisassa kahdeksas.

– Alusta oli todella hyvän tuntuinen juosta, kimmoisa ja kova. Minulla ei ollut ongelmia tukijalan pidon kanssa, mutta joillain oli. Erityisesti Johanneksella, Etelätalo sanoi.

– Johannes tulee sellaisella voimalla siihen tukeen ja tukiaskel on aika pitkä. Se (askel) menee eteenpäin enemmän kuin taas minulla tulee ylhäältä alaspäin enemmän. Eteenpäin menevä tuki murentaa helpommin sen pinnan. Se on ikävää, että vaikuttaa lopputuloksiin aika selvästi, Etelätalo harmitteli saksalaisen puolesta.

Tällä kaudella 96,29 heittänyt Vetter sanoi pettymystä nieleskellessään, että toivoisi jokaisen saavan tasapuolisen olosuhteen. Kisojen ylivoimaisimman mestarisuosikin kohtalo sai Etelätalonkin mietteliääksi.

– Kyllähän se on paska homma Johanneksen kannalta. Ei sille enää mitään voi.

Etelätalolla ei ongelmia siis ollut.

– Juoksu ei vain toiminut. Sen verran oli jalat pehmeät, mutta tukijalka toimi ok. Ei jäänyt alustasta kiinni, Etelätalo sanoi.

Etelätalon paras kantoi 83,28. Olympiakultaa heitti Intian Neeraj Chopra tuloksella 87,58. Muut mitalit menivät Tshekkiin, Jakub Vadlejch 86,67 ja Vitezslav Vesely 85,44.

Lue myös:

    Uusimmat