Lassi Etelätalo vitsaili Tero Pitkämäen lopettamisella – lähti keihäsfinaaliin mitali mielessä

Lassi Etelätalo sijoittui kahdeksanneksi Tokion olympialaisten keihäänheitossa. Etelätalo heitti kolmantensa selkä seinää vasten, 83,28 kantanut kaari vei hänet kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Jatkokierroksilla ei enää parannusta tullut. Karsinnassa kauden parhaansa 84,50 heittänyt Etelätalo ehti ajatella jo mitalimahdollisuuksia, mutta olo ei ollut yhtä "freesi".

– Jalat olivat pikkuisen pehmeät, mikä teki juoksusta hankalamman. Ihan ok, sanotaanko näin. Eivät ne mitalisijat jääneet kauas. Huippuonnistuneella heitolla olisi voinut nousta sinne, mutta sitä ei nyt tänään tullut.

Vitezslav Veselyn pronssisija jäi kahden metrin ja 16 sentin päähän. Kultaa heitti Intian Neeraj Chopra 87,58 ja hopeaa toinen Tshekki Jakub Vadlejch 86,67.

– Karsinnassa tuli helppo 84,50, mikä kertoo että olisi varmasti metri tai pari mahdollista saada. Se olisi tänään riittänytkin mitaliin. Totta kai se mitali oli myös tavoitteena, ennätyksensä 84,98 seitsemän vuotta sitten heittänyt Etelätalo sanoi.

33-vuotias Etelätalo ilmoitti heittävänsä ainakin ensi kaudella. Hän on ollut arvokisoissa nyt kolmesti. EM-kisoissa 2014 ja MM-kisoissa 2019 tuli neljäs sija, nyt jatkeeksi kahdeksas. Hän jatkoi Suomen keihäsperinteen kantamista siis kunniakkaasti.

– Jonkunhan se Teron (Pitkämäki) paikka on pitänyt näissä finaaleissa ottaa. Kun Tero jäi pois, niin minä sain mahdollisuuden päästä näihin kisoihin enkä jää varamieheksi tai neljännelle paikalle, Etelätalo naureskeli.

– Olen ollut terveenä muutaman vuoden, mikä näkyy tuloksissa. Silloin saa tehtyä ehjiä harjoituskausia eikä tarvitse varoa mitään paikka heittäessä. Olen aina tiennyt, että nämä isot kisat ovat minun juttuni, kunhan vain näihin pääsee, Etelätalo sanoi.

Etelätalo on jo muutaman vuoden ajan kantanut päävastuun harjoittelustaan. Valmennustiimissä on mukana keihäsvalmennuksen legenda Leo Pusa. 74-vuotias Pusa sai keväällä sydäninfarktin, joka pysäytti myös Etelätalon.

– Kyllähän se ihan puskista silloin tuli kaikille. Ei mitään ennakkovaroituksia ollut, se pysäytti silloin. Onneksi kaikki kääntyi hyvin päin ja tällä hetkellä tilanne on ilmeisen hyvä. Sai lisää elinvuosia reilusti, Etelätalo sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat