Käytä kaksi minuuttia näin, niin päivästäsi tulee parempi!

Joskus sängystä nousee väärällä jalalla, ja koko päivä tuntuu menevän pieleen. Grandparents-verkkosivustolla esitellyn neljän kohdan suunnitelman kehutaan muuttavan päivän suuntaa.

Suunnitelman on tehnyt elämäntapavalmentaja, puhuja ja kirjailija Gabrielle Bernstein. Sen toteutus ei vaadi kuin kaksi minuuttia.

1. Hengitä tietoisesti minuutin ajan. (Aikaa menee 60 sekuntia.)

Hengitä sisään viisi sekuntia, pidätä sitten hengitystä viisi sekuntia, ja hengitä sitten ulos viisi sekuntia. Toista tätä 60 sekunnin ajan. Tietoisella hengittämisellä väitetään olevan monia hyviä terveysvaikutuksia. Bernsteinin mielestä se auttaa hiljentämään mielen ja valjastamaan energiaa käyttöön.

2. Toivo hyvää ystäville ja vihamiehille. (Aikaa menee 30 sekuntia.)

Älä aloita päivääsi vihalla ja negatiivisuudella. Ajattele hiljaa mielessäsi hyvää muista ihmisistä – varsinkin niistä, jotka tekevät olosi ikäväksi. Toivo, että he olisivat onnellisia ja saisivat kaikkia niitä hyviä asioita, joita sinäkin haluat itsellesi. Positiivisten ajatusten kautta voi itsekin tulla tyytyväisemmäksi elämäänsä.

3. Älä katoa näyttöön. (Aikaa menee nolla sekuntia.)

Pidättäydy sähköpostien, uutisten, tekstiviestien ja sosiaalisen median lukemisesta päivän ensimmäisen tunnin ajan. Jos skannaat heti herätessäsi kännykästä uusimmat päivitykset ja sähköpostit, lataat päivän etukäteen stressillä ja ahdistuksella. Aamu kannattaa käyttää energiseen valmistautumiseen päivää varten, ei mediaähkyyn.

4. Mieti päivällesi paras mahdollinen tulema. (Aikaa menee 30 sekuntia.)

Mitä haluaisit tapahtuvan päivän mittaan? Sano se ääneen tai kirjoita ylös. Positiiviset aikeet voivat olla negatiivisen itsepuheen vastalääke. Jos on esimerkiksi tottunut ajattelemaan, että ”minä olen tällainen murehtija”, itsensä tavallaan ohjelmoi toteuttamaan tuota profesiaa. Jos sen sijaan keksii jonkin positiivisen aikeen, kuten ”minä keskityn isoon kuvaan”, ovi parempaan on auki ja tulee todennäköisemmin työskentelemään sitä kohti.

"Sitä saat elämältä, mitä itse annat"

Positiivareiden perustaja Juhani Töytäri levitti positiivisuuden sanomaa Studio55.fi-lähetyksessä kesäkuussa 2015. 

24:52

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja