Mainos

Kauhistuttavat kuvat: Eteeristen öljyjen höyry aiheutti nuorelle naiselle vakavia palovammoja

Eteeristen öljyjen höyry aiheutti nuoren naisen kasvoihin ja silmiin pysyviä vaurioita. 

Lontoolainen Emily Smith kertoo viime vuosina törmänneensä useampaankin otteeseen mainoksiin ja juttuihin eteeristen öljyjen hyvää tekevistä vaikutuksista. Niiden on luvattu rentouttavan ja jopa auttavan erilaisissa terveysongelmissa. Se, mihin nainen ei ollut törmännyt, oli varoitus siitä, mitä nämä öljyt voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa. Tämän asian nainen joutui oppimaan itse kantapään kautta.

– Mikä olisikaan vähemmän rentouttavaa kuin saada kasvoillesi kemiallisia palovammoja ja silmiisi pysyviä vaurioita? Tai sokeutua kokonaan? nainen kirjoittaa Facebookissa antamassaan varoituksessa.

Höyryn aiheuttamat vauriot luultua vakavammat

Tapahtumaketju sai alkunsa eräänä lauantai-iltana Emilyn ja hänen poikaystävänsä viettäessä rauhallista koti-iltaa elokuvan parissa. Illan päätteeksi nainen päätti sammuttaa eteerisiä öljyjä sisältävän elektronisen tuoksulyhdyn, joka päästi tuoksuvaa hyöryä huoneilmaan. 

– Kääntäessäni laitetta pois päältä, höyryä on täytynyt lentää suoraan kasvoilleni. En kuitenkaan uhrannut tälle ajatustakaan. Tiesin, että eteeristen öljyjen päätyminen suoraan iholle voisi olla vaarallista, mutta olin täysin tietämätön siitä, että myös tuoksulyhdyn höyry voisi olla vaarallista, Emily kertoo ja lisää tunteneensa kasvoillaan koko ajan lisääntyvää poltetta.

Hämmentyneenä ja täysin tietämättömänä siitä, mistä oireet oikein johtuivat, nainen ryntäsi huuhtelemaan kasvonsa kylmällä vedellä. Parinkymmenen minuutin jälkeen punoittavista kasvoista kärsinyt Emily soitti hätänumeroon kysyäkseen neuvoja, mutta puhelimen toisessa päässä naisen uskottiin kärsivän vain ensimmäisen asteen palovammasta, eikä lääketieteellisestä avusta uskottu olevan tässä tilanteessa hyötyä.

Jos kuva ei näy, viot katsoa sen täältä

– Ensimmäisen asteen palovammat hoidetaan kotona kylmällä vedellä ja joko aloe veralla tai vaseliinilla. Noudatin annettuja neuvoja ja menin sänkyyn, Emily kertoo.

– Heräsin aamukolmelta ja minusta tuntui kuin kasvoni ja silmäni olisivat olleet tulessa.

Verestävistä silmistä ja punoittavista kasvoista kärsivä nainen lisäsi kasvoilleen rasvaa, otti lisää särkylääkkeitä ja palasi nukkumaan. Aamulla nainen ymmärsi kuitenkin tilanteen vakavuuden, kun hän ei enää tunnistanut peilikuvasta itseään.

Turvotuksesta ja voimakkaasti kivusta kärsinyt nainen ilmoittautui ensiapuun, jossa hän joutui odottelemaan tunteja, ennen kuin hän pääsi lääkärille ja diagnoosi kemiallisesta palovammasta varmistui. Kasvojen palovammojen lisäksi lääkärit olivat huolissaan naisen silmistä, jotka heidän mukaansa myös olivat kärsineet öljyhöyryn aiheuttamista pysyvistä vaurioista. Pahimmassa tapauksessa nainen olisi voinut menettää näkönsä. 

Nainen haluaa muistuttaa olemassa olevasta riskistä

Vaikka Emily toimi saamiensa ohjeiden mukaisesti, hänen olisi pitänyt hakeutua hoitoon paljon aikaisemmin.

– Kun noudatin lääketieteen asiantuntijan neuvoa ja huuhtelin palovammojani vedellä, en päässyt eroon öljystä. Öljyä ei voi vain pestä pois. Kun huuhtelin kasvojani vedellä, en todellisuudessa lievittänyt vammojani, vaan levitin ongelman kasvoilleni.

Jos kuva ei näy, viot katsoa sen täältä

– Viimeisen kuukauden aikana täytin 24 vuotta ja menin kihloihin. Sain kasvoihini ja silmiini kemiallisia palovammoja. Olen todella onnekas, että näköni säilyi, eikä palovammat päässeet pahemmiksi. Kärsin kuitenkin pysyvästä vauriosta näössäni ja mahdollisesti myös pysyvistä arvista kasvoissani.

Nainen haluaa jakaa tarinansa, sillä hän uskoo, että hyvin harva tietää, kuinka vakavia vaurioita jo pelkkä eteeristen öljyjen höyry voi saada aikaan. Vaikka hän ei kehotakaan ihmisiä luopumasta näiden öljyjen käytöstä, hän haluaa muistuttaa, että riski on joka tapauksessa olemassa.

Lähde: Metro

***

2:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.