Katteet kunnossa? Näin vähän lähes 1 500 euron iPhone XS Maxin osat maksavat

1:25

Vaikka kaikki elektroniikka, oli kyseessä sitten älypuhelin, tabletti tai tietokone, on enemmän kuin pelkästään osiensa summa, on ihan mielenkiintoista tietää, minkä verran laitteessa olevat osat maksavat yhteensä.

Pääkuvan video

Tunnistatko, kumpi iPhoneista on feikki?

TechInsights on purkanut uuden iPhone XS Maxin alkutekijöihinsä ja selvittänyt, kuinka paljon sen valmistamiseen käytetyt komponentit maksavat.

On syytä huomata, että pelkästään laitteen osien yhteenlaskettu hinta ei vielä ole se lopullinen kustannus valmistajalle. Myös tutkimus- ja kehitystyö, ohjelmistokehitys, mainonta ja jakelu vaikuttavat siihen summaan, jonka asiakas saa laitteesta maksaa.

37,40 euroa kolmesta kamerasta

Pari viikkoa sitten esitelty iPhone XS Max on Applen historian kallein puhelin. Sen 256-gigainen versio malli maksaa Suomessa 1 449 euroa ja 512:n gigatavun malli 1 679 euroa. Tarjolla on myös 64:n gigatavun versio 1 279 eurolla.TechInsightsin suurennuslasin alle päätynyt malli oli 256-gigatavuinen.

Sen arvokkain yksittäinen komponentti on OLED-näyttö, joka on itsessään 68,40 euron arvoinen. Toiseksi eniten rahaa, 61,20 euroa, palaa prosessoriin. Laitteen kolme kameraa kustantavat Applelle 37,40 euroa.

Yhteensä iPhonen XS Maxin 256-gigaisen version komponentit tulevat maksamaan teknologiajättiläiselle 443 dollaria eli 377 euroa. Katso kaikkien komponenttien hinnat TechInsightsin artikkelista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja