Katso, kuinka maailmallakin mainetta niittäneet aurakoneet taistelevat lumea vastaan yötä päivää – nollakelit tuovat Helsinki-Vantaan lentokentän huollolle kiirettä

Helsinki-Vantaan lentokentällä järeät kalustot lumimassoja vastaan 1:12

Tuhti lumisade ja nollakelit tekevät Helsinki-Vantaan lentokentän huoltohenkilökunnan työpäivistä kiireisiä. Kun talvisää on vaihteleva, kiitotie vaatii jatkuvaa huolenpitoa.

Eilen Helsinki-Vantaalla jouduttiin perumaan useita aamulentoja lumisen sään vuoksi. Nopeasti vaihteleva talvisää tietää kiireisiä työpäiviä lentokentän huollolle. Kun lämpötilat vaihtelevat ja mittari näyttää nollaa, kiitotiet sulavat ja jäätyvät jatkuvasti ja niitä on sulateltava kaiken aikaa. 

– Kaikkein hankalinta on, kun lämpötila pyörii nollan ympärillä. Silloin kiitotie sulaa ja jäätyy koko ajan vuorotellen. Pinta täytyy pitää sulana ja siinä käytetään apuna liukkaudentorjunta-aineita, Helsinki-Vantaan lentoaseman apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola kommentoi MTV Uutisille. 

Noronen-Juhola sanoo, että viime päivien hankalista keleistä huolimatta lentokentän kiitoteiden haasteista on selvitty. 

– Me olemme nyt kaksi päivää auranneet yötä päivää. Kiitotiet on saatu pidettyä hyvin auki ja lentoliikenne käynnissä.

Vuosi sitten MTV Uutiset kertoi, miten Suomen lentoasemia hallinnoivan Finavia Oyj:n viestintäpäällikön Annika Kålan video lumiaurojen tanssista levisi maailmalle. 

Kålan videolla Finavian lumiaurat ja -harjat puhdistavat Helsinki-Vantaan lentoaseman asematasoa kuin tanssien.

Lue myös:

    Uusimmat