Katso hellyyttävä video: Jättipanda Ai Bao synnytti kaksoset eläinpuistossa Etelä-Koreassa

Jättiläispanda synnytti harvinaiset kaksoset Etelä-Korean Everland-eläinpuistossa 1:46
Emo hoivaa poikasiaan hellästi. Pandakaksosten vointi on eläinpuiston mukaan hyvä.

Eteläkorealainen Everlandin eläintarha tiedotti tiistaina 11. heinäkuuta, että se oli hiljattain vastaanottanut ensimmäiset maassa syntyneet jättiläispandakaksoset. Asiasta uutisoi muun muassa Reuters.

Isopanda, jota myös jättiläispandaksi kutsutaan, on saanut viime vuosikymmeninä osakseen niin aktiivista suojelua, että niiden määrä on WWF Suomen mukaan kääntynyt nousuun. Laji on silti edelleen uhanlainen. 

Everalandin-eläinpuistossa Etelä-Koreassa syntyneet pandakaksoset ovat tärkeä lisäys uhanalaiselle lajille.

Kaksospandojen syntymä tapahtui lähes kolme vuotta sen jälkeen, kun sen isosisarus, Fu Bao, ensimmäinen Etelä-Koreassa syntynyt panda, syntyi maailmaan samoista vanhemmista, Ai Baosta ja Le Baosta.

Fu Baon syntymästä voit käydä lukemassa tästä MTV Uutisten parin vuoden takaisesta artikkelista.

Uhanalaisten lajien symboli

Kaksoset, molemmat naaraita, syntyivät Everland-huvipuistossa lähellä pääkaupunki Soulia 7. heinäkuuta perjantaina. Ensimmäisenä syntynyt poikanen painoi 180 grammaa ja toinen, joka syntyi lähes kaksi tuntia myöhemmin, 140 grammaa. Jättiläispanda voi painaa aikuisena peräti 125 kiloa, joten kokoero emoon on valtava.

– Tämä tuntuu hyvältä tilaisuudelta vaatia pandojen parempaa suojelua ja säilyttämistä, sillä niistä on tullut uhanalaisten lajien symboli, eläintarhan johtaja Donghee Chung sanoo.

Chungin mukaan 40–50 prosenttia pandasynnytyksistä johtaa kaksosiin.

Pandadiplomatian lähettiläät

Kiina on lähettänyt "mustavalkoisia suurlähettiläitään" ulkomaille hyvän tahdon osoituksena 1950-luvulta lähtien osana niin sanottua pandadiplomatiaa.

– Verrattuna siihen, kun Fu Bao syntyi, heitä on tällä kertaa kaksi, ja luulen, että pandavanhemmat ovat varmasti kaksi kertaa onnellisempia, eläintarhan hoitaja KangCherwon  kertoo Reutersin julkaisemalla videolla.

Cherwonin mukaan kaksosten äiti Ai Baon synnytys on ollut sujuvampi kuin ensimmäisen raskauden aikana.

– Liitutuin tavasta, jolla äiti hoiti synnytyksen, ja äidinrakkauden osoituksesta.

Eläintarhan mukaan Fu Bao -jättiläispanda on tarkoitus palauttaa Kiinaan viimeistään ensi vuoden heinäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat