Katkeroituneen isän pikkumainen teko tallentui videolle: "Tässä on viimeinen elatusmaksusi!"

Katkeroituneen isän julma vitsi:"Tässä on viimeinen elatusmaksusi!"– Halpamainen teko herätti ihmisissä auttamisen halun 1:53
Videolla valvontakameran materiaalia Averyn isän ikävästä tempusta.

Viimeiseksi nöyryytykseksi tarkoitettu julma pila herätti ihmisissä ympäri maailman pyyteettömän auttamisen halun.

Richmondissa Yhdysvalloissa asuva 18 vuotta hiljattain täyttänyt Avery Sanford ei ole vuosiin ollut yhteydessä isäänsä. Täysi-ikäisyyden ylittäneen tyttären isä ei olisi enää lain mukaan velvollinen maksamaan Averyn äidille Raven Sickaille elatusapua. Mies päättikin tuoda viimeisen elatusmaksun henkilökohtaisesti Ravenille ja Averylle.

Nöyryyttäväksi teon teki se, että Averyn isä kippasi perävaunullisen verran yhden sentin kolikoita tyttären ja tämän äidin etupihalle. Yhteensä kolikoita oli 80 000, arvoltaan siis 800 dollaria. Pikkumainen teko tallentui tallentavalle valvontakameralle.

"Tässä on viimeinen elatusmaksusi!"

Washington Postin mukaan Avery oli tapahtumahetkellä ollut lukionsa valmistujaisjuhlassa. Äiti oli ollut kotona ja rynnännyt ulos nähdessään tuntemattoman auton peruuttavan etupihalle perästä vedettävän kontin kanssa. Raven oli tunnistanut entisen miehensä vasta kuullessaan tämän huutavan: ”Tässä on viimeinen elatusmaksusi!”

Paikallismedia WTVR-TV:n mukaan Avery ei ole puhunut isälleen vuosiin. Isän halpamainen teko oli pelkkä varmistus siitä, että Avery oli vuosia sitten tehnyt oikean päätöksen katkaistessaan välit biologiseen isäänsä.

–  Hän ei pelkästään yrittänyt nolata äitiäni, vaan myös minut ja siskoni. On harmillista, ettei hän edes tajunnut ajatella sitä, ennen kuin teki sen, Avery kertoo.

Samainen paikallismedia haastatteli myös isää ja kysyi tämän motiiveja tempulleen.

– Tekoni oli seurausta 18 vuotta kasaantuneesta turhautumisesta, isä kertoo.

Rahat lahjoitettiin

Avery ja hänen äitinsä lahjoittivat miehen jättämät sentit viimeistä lanttia myöten Safe Harbor-nimiselle hyväntekeväisyysjärjestölle, joka pyörittää perheväkivallasta kärsineiden turvakotia Richmondissa.

Tapahtumien levittyä paikallisuutisiin ja lopulta CNN:n kaltaisille kansainvälisille medioille, on se herättänyt monien auttamisenhalun dominoefektin lailla. Kaksikon hyvä teko sai monet muutkin tahot lahjoittamaan hyväntekeväisyydelle.  

CNN:n mukaan Safe Harbor on saanut kansainvälisiäkin lahjoituksia. Yhteensä lahjoituksia on tullut tuhansien dollareiden edestä.

Uutinen suuresta määrästä lahjoittajia on koskettanut syvästi myös Averyä ja tämän äitiä Ravenia.

– Lukiessani lahjoituksista itkin vuolaasti. Se sai meidät molemmat todella tunteellisiksi. Ihmisten ajattelevaisuus ja kauniit eleet ovat olleet enemmän, kuin olisimme koskaan osanneet odottaa. Halusimme vain kääntää sivua ja sen me todella teimme, Raven kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat