Mies luovutti spermaa vuonna 1989 – sai nyt tietää tuottaneensa 17 lasta, jotka asuvat aivan lähekkäin: "Saamani lupaukset olivat valetta"

1:25

Bryce oletti auttavansa viittä lapsetonta paria, mutta saikin vuosikymmenten jälkeen karun yllätyksen.

Bryce Cleary oletti 30 vuoden ajan olevansa isä viidelle lapselle, joita ei tuntenut. Bryce luovutti spermaansa vuonna 1989 ollessaan vielä lääketieteen opiskelija, kertoo SFGate.

Nuori mies oletti auttavansa paitsi lapsettomia pareja, myös edistävänsä tiedettä: hänelle kerrottiin, että siemennesteestä voitaisiin tuottaa maksimissaan viisi lasta, ja mahdollinen ylijäämä käytettäisiin tieteelliseen tutkimukseen.

Brycelle vakuutettiin, että siemennestettä luovutettaisiin vain niin, että mahdolliset lapset asuvat kaukana toisistaan eivätkä koskaan voisi vahingossa esimerkiksi törmätä toisiinsa tai rakastua.

Olikin isä 17 lapselle

Vuosikymmenten jälkeen Bryce joutui kuitenkin järkyttymään. Mies sai tietää, että hänen siemennesteestään on syntynyt 17 lasta, kaikki Oregonin osavaltiossa ja Tyynenmeren rannikon luoteisosissa.

– Ilman näitä (yliopiston tekemiä) lupauksia en olisi koskaan ottanut osaa tähän. Viime aikoina olen tullut kipeän tietoiseksi siitä, että nämä lupaukset olivat valetta, Bryce kommentoi.

Haastoi yliopiston oikeuteen

Bryce onkin nyt haastanut Oregonin yliopiston oikeuteen. Mies pelkää, että hänen biologiset lapsensa asuvat lähekkäin, tapaavat, ihastuvat ja jopa perustavat perheitä tietämättä sukulaisuussuhteestaan.

Bryce ja Allee, yksi lapsista, jotka hän tapasi netin kautta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Bryce sai tietää tapauksesta liityttyään sukututkimussivustolle vuonna 2018. Sivustojen ideana on tehdä kotona DNA-testi ja syöttää sitten tulokset sivustolle. Näin henkilö voi etsiä sukulaisiaan.

Liityttyään sivustolle Bryce sai pian tietää, että on neljän lapsen isä. Osa lapsista asui alle kahden tunnin ajomatkan päässä toisistaan. Hälytyskellot alkoivat soida.

"Kun saan itse lapsia, minun täytyy kertoa heille tapahtuneesta"

Pian jälkeläisiä löytyi lisää. Bryce piti yhteyttä netin kautta tapaamiinsa ensimmäiseen neljään lapseen, mutta kun jälkeläisten määrä kasvoi, mies alkoi uupua – ja huolestua.

Osa Brycen lapsista oli käynyt samaa koulua, ollut saman seurakunnan jäseniä ja onkin mahdollista, että he ovat tutustuneet toisiinsa tietämättä sisarussuhteestaan. Kaikkien lasten nimi ei ole tiedossa.

Brycella on myös neljä "omaa" lasta.

– Kun saan itse lapsia, minun täytyy kertoa heille tapahtuneesta, ja heidän pitää olla varovaisia, Brycen poika, lakimies James Cleary sanoo.

– Jos teet yksinkertaisia laskutoimituksia, alueella on 17 henkilöä ja kaikki saavat kaksi lasta, siinä on jo paljon toisilleen sukua olevia henkilöitä.

Yliopisto ei voi kommentoida tapausta potilaiden yksityisyyden vuoksi, mutta toteaa, että ottaa kaikki väärinkäytösväitteet vakavasti.

Lähteet: CNN.comSFGate.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja