Amerikkalaismies otti lopputilin – kahjo työnantaja näpäytti törkeästi vielä viimeisen kerran: "Lapsellisinta, mitä voi tehdä"

Yhdysvaltalainen autokorjaamo on joutunut kritiikin kohteeksi, kun sen omistaja maksoi eronneelle työntekijälleen loppupalkan moottoriöljyn peitossa olevin pikkukolikoin.

Georgiassa Fayettevillen kaupungissa asuva Andreas Flaten otti lopputilin työstään A OK Walker -autokorjaamossa viime marraskuussa. Yhtenä eroamisen syynä oli työnantajan ymmärtämättömyys vanhemmuuden vaateita kohtaan.

The New York Timesin mukaan työnantaja oli luvannut Flatenia rekrytoidessaan, että mies saa lähteä töistä kello viideltä iltapäivällä hakeakseen lapsensa päiväkodista. Työsuhteen alettua ymmärrys kuitenkin katosi.

Lopputilin ottamisen taustalla oli muitakin syitä. Osviittaa Flatenin pomon käytöksestä antaa se, että tämä toimitti eronneelle työntekijälle loppupalkan kuukausia myöhässä. Kuin rangaistuksena 915 dollarin velka oli toimitettu 91 500 sentin muodossa. Eikä siinä vielä kaikki: kolikot olivat yltä päältä öljyssä.

Flatenin pihatielle toimitetun kolikkoläjän päällä oli kirjekuori, jossa oli ytimekäs haistatteleva viesti.

– Tämä on lapsellisinta, mitä voi tehdä, Flaten sanoo uutiskanava Foxin mukaan.

Työtä työn päälle

Autokorjaamon omistajan kyseenalainen menettely nousi otsikoihin, kun Flatenin tyttöystävä Olivia Oxley kertoi asiasta Instagramissa. Oxley luonnehtii miehen pomoa, Miles Walkeria, alatyylisin termein ja kertoo tämän tehneen Flatenin työpäivistä suoranaista helvettiä.

Kiusanteko ei päättynyt työsuhteen loputtua. Pariskunnalta meni tunteja, että he saivat siirrettyä kolikkoläjän autotalliinsa. Kolikkojen paino sai kottikärryn renkaan hajoamaan. Nyt Flaten ja Oxley puhdistavat kolikoita öljystä yksi kerrallaan.

Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Jotta kolikoita saa puhdistettua viiden dollarin edestä, täytyy aikaa käyttää noin kaksi tuntia.

– Tämä on työtä jo tehdyn työn päälle. Menee tunteja puhdistaa tämä raha sellaiseksi, että sitä voi edes käyttää. Se ei ole todellakaan reilua, Flaten kuvailee tuntojaan Foxille.

Kaiken kukkuraksi kolikoita peittävä öljy on haitaksi Flatenin kotipihan lähellä olevalle luonnolle.

Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta?

The New York Timesille puhuneen viranomaisen mukaan työnantajan menettely ei ole laitonta, sillä Yhdysvalloissa ei säännellä sitä, millä rahalla työntekijöille on maksettava.

Autokorjaamon omistaja Miles Walker on ollut haluton kommentoimaan tekosiaan medialle. Toimittaja Jamie Kennedyn Twitterissä jakamassa haastattelussa Walker jatkaa haistattelevaa linjaansa ja haukkuu Flatenia nynnyksi, joka sai rahansa.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

A OK Walker -autokorjaamo on kerännyt tapauksen saaman julkisuuden myötä kriittisiä verkkoarvosteluja, mutta The New York Timesin tietojen mukaan huomio on vain edistänyt korjaamon liiketoimintaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Katso myös: Onko tässä maailman vaarallisin työ? Zac Bower kerää maailman myrkyllisimmistä käärmeistä myrkkyä pelastakseen tuhansia ihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat