Kasvisreseptejä ja poppariherkkuja! Katso, millaisia tarjottavia Kokkisodan 11. jaksossa valmistetaan
Kokkisodassa nähdään vieraina Ronja Salmi ja Ina Mikkola. Saku Tiainen
Julkaistu 07.02.2019 06:00
MTV VIIHDE
Kokkisodan yhdennessätoista jaksossa nautitaan kasvisruuasta ja löydetään erikoinen käyttötarkoitus popcornille.
Kokkisodan yhdestoista jakso tuo kilpakeittiöihin vieraiksi Ina Mikkolan ja Ronja Salmen. Kokkeina mukana häärivät Harri Syrjänen ja Teemu Laurell, ja taiston osapuolia jututtaa Sikke Sumari.
30 g viherhomejuustoa ½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä + lisää viimeistelyyn 1dl turkkilaista jogurttia ½ sitruunan mehu1tl suolaa½ tl mustapippuria
Pilko salaatinlehdet ja 1 sellerin varsi ja yhdistä kulhoon. Lisää sellereille tilkka sitruunanmehua ja oliiviöljyä. Hienonna yrtit ja sekoita salaattiin, mausta sitruunamehulla ja suolalla ja sekoita vielä kerran.
Tee kastike laittamalla homejuusto, pistaasit ja turkkilainen jogurtti tehosekoittimeen ja soseuttamalla sileäksi. Säästä muutama pistaasi sattumiksi ja sekoita ne sitruunanmehun, suolan ja mustapippurin kanssa kastikkeeseen.
Suikaloi jäljelle jäänyt sellerinvarsi ohuiksi tikuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä, pirskottele päälle sitruunan mehua ja oliiviöljyä.
Pyöritä edamamepapuja kastiketilkassa. Kasaa romainesalaatti eväsrasian pohjalle, laita sen päälle marinoidut edamamepavut, sitten selleritikut ja viimeistele tuoreilla yrteillä ja rouhituilla pistaaseilla.
½ dl basilikanlehtiä ½ dl kuorittuja pistaaseja 1tl sormisuolaa ½ dl oliiviöljyä Pieni pala viherhomejuustoa
Juustokastike
50 g viherhomejuustoa 1 dl kermaa Hyppysellinen sormisuolaa 1tl mustapippuria ½ sitruunan mehu
Marinoidut pavut
3 dl edamamepapuja ½ dl soijakastiketta ½ sitruunan mehu 1rkl juoksevaa hunajaa 1tl chililastuja
Tee pesto jauhamalla kaikki ainekset morttelissa hienoksi tahnaksi.
Laita juustokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
Sekoita kaikki marinadin ainekset kesken, lisää lopuksi edamamepavut.
Revi romainesalaatti lehdet ja sekoita peston kanssa. Leikkaa sellerit tikuiksi. Asettele romainesalaatti, marinoidut pavut ja selleritikut omiksi osioikseen eväsrasiaan. Lisää juustokastike ja muutama nokare vihenhomejuustoa ja lopuksi pistaasipähkinöitä. Kaada papujen marinadi myös mukaan.
Keitä maissia kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Siivilöi vesi pois ja laita maissi ja muut ainekset tehosekoittimeen ja hienonna tahnaksi.
Valmista kaprikset. Lorauta oliiviöljy pannuun ja lämmitä pannu todella kuumaksi. Lisää kaprikset ja anna paistua kunnes ne alkavat poksahtelemaan. Anna hetken poksahdella. Lisää pannulle balsamiviinietikka ja yrtit.
Leikkaa peruna ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi yleiskoneen suikalointiosalla tai julienneraudalla. Lisää suola ja mustapippuri, sekoita. Kaada loraus oliiviöljyä kuumalle pannulle ja painele peruna-kesäkurpitsaseos ohueksi levyksi pannulle. Paista noin 5 minuuttia tai kunnes rösti on ruskistunut toiselta puolelta ja käännä.
Tarjoa rösti maissitahnan ja paistettujen kapristen kanssa, viimeistele raastamalla päälle pecorinoa.
Zucchinispagettia ja pecorinoa
½ kesäkurpitsa 1 valkosipulin kynsi 2rkl oliiviöljyä Kourallinen tuoretta basilikaa ½ prk kapriksia Ripaus suolaa Pecorinojuustoa
Suikaloi kesäkurpitsa julienneraudalla, hienonna valkosipuli. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla, lisää valkosipulit ja kesäkurpitsa, paistele nopeasti noin 30 sekuntia. Lisää sitten basilika ja kaprikset pannuun, mausta ripauksella suolaa ja kumoa lautaselle. Murenna päälle pecorinojuustoa.
Mittaa sokeri kattilaan ja lisää sekä karpalot että hunaja. Kiehauta, sekoita ja alenna lämpöä ja hauduta noin 10 minuuttia. Leikkaa pecorino paloiksi ja tarjoa rosmariinilla koristellun hillokkeen kanssa.
1 pkt riisinuudeleita 1 keltainen kiivi ½ pkt tofukalkkunaa Kourallinen herkkusieniä Tuoretta korianteria Tuoretta minttua 1 dl edamamepapuja ½ dl soijakastiketta ½ dl vettä 1 rkl tummaa siirappia ½ sitruunan mehu Chililastuja
Laita nuudelit kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi ja huuhdo kylmässä vedessä. Kuutioi kiivi ja suikaloi tofukalkkuna ohuenohuiksi suikaleiksi. Suikaloi herkkusienet ohuiksi siivuiksi mandoliinilla. Hienonna yrtit. Sekoita kasvikset, yrtit ja edamamepavut nuudeleihin.
Valmista kastike sekoittamalla vesi, soijakastike, siirappi, sitruunanmehu ja chililastut yhteen.
Tatakitofukalkkuna
½ pkt tofukalkkunaa ½ dl soijakastiketta ½ sitruunan mehu 1tl chililastuja Tuoretta tilliä
Grillaa leikkeleet kuumalla grillipannulla nopeasti niin, että pintaan jää grilliraidat. Sekoita kastike soijakastikkeesta, sitruunanmehusta ja kuivatusta chilistä. Kaada leikkeleiden päälle ja koristele tillillä.
Kookospirtelö & poppareita
½ dl popcorn-jyviä Auringonkukkaöljyä Sormisuolaa
Kaada erittäin puhtaaseen kattilaan öljyä kunnes kattilan pohja peittyy. Kuumenna öljy ja kaada popcorn-jyvät kattilaan, peitä kannella. Kun jyvät alkavat poppaamaan, ravistele kattilaa pitäen tiukasti kannesta kiinni. Kun tiheä poksuminen loppuu, kaada popcornit kulhoon. Ota osa sivuun suolakaramellisointia varten ja mausta loput oman maun mukaan suolalla.
Suolakaramellipopcornit
½ l valmiita popcorneja ½ dl sokeria Sormisuolaa
Kaada sokeri kuumalle pannulle ja odota että väri muuttuu kullanruskeaksi. Kaada valmiit popcornit sokerin sekaan ja kääntele lastalla jotta sokeri tarttuu poppareihin. pala. Kaada suoraan pannulta keraamiseen tai lasiseen kulhoon (muovikulho voi sulaa kuumasta sokerista) ja mausta ripauksella sormisuolaa.