Kasvisreseptejä ja poppariherkkuja! Katso, millaisia tarjottavia Kokkisodan 11. jaksossa valmistetaan

Kokkisodan yhdennessätoista jaksossa nautitaan kasvisruuasta ja löydetään erikoinen käyttötarkoitus popcornille.

Kokkisodan yhdestoista jakso tuo kilpakeittiöihin vieraiksi Ina Mikkolan ja Ronja Salmen. Kokkeina mukana häärivät Harri Syrjänen ja Teemu Laurell, ja taiston osapuolia jututtaa Sikke Sumari

Katso jakson inspiroivat reseptit tästä!

PIKATEHTÄVÄ

Edamamepapuja
Viherhomejuustoa
Varsiselleriä
Pistaasipähkinöitä
Romainesalaattia

Evässalaatti viherhomekastikkeella

Romainesalaattia
2 varsisellerin vartta
Tuoretta basilikaa
Tuoretta lehtipersiljaa
½ sitruunan mehu
1tl suolaa
Oliiviöljyä
2 dl edamamepapuja

Kastike

30 g viherhomejuustoa
½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä + lisää viimeistelyyn
1dl turkkilaista jogurttia
½ sitruunan mehu
1tl suolaa
½ tl mustapippuria

Pilko salaatinlehdet ja 1 sellerin varsi ja yhdistä kulhoon. Lisää sellereille tilkka sitruunanmehua ja oliiviöljyä. Hienonna yrtit ja sekoita salaattiin, mausta sitruunamehulla ja suolalla ja sekoita vielä kerran.

Tee kastike laittamalla homejuusto, pistaasit ja turkkilainen jogurtti tehosekoittimeen ja soseuttamalla sileäksi. Säästä muutama pistaasi sattumiksi ja sekoita ne sitruunanmehun, suolan ja mustapippurin kanssa kastikkeeseen.

Suikaloi jäljelle jäänyt sellerinvarsi ohuiksi tikuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä, pirskottele päälle sitruunan mehua ja oliiviöljyä.

Pyöritä edamamepapuja kastiketilkassa. Kasaa romainesalaatti eväsrasian pohjalle, laita sen päälle marinoidut edamamepavut, sitten selleritikut ja viimeistele tuoreilla yrteillä ja rouhituilla pistaaseilla.

Sektorisalaatti pika-marinoiduilla edamamepavuilla

Romainesalaatti
2 varsisellerin vartta
Kourallinen pistaasipähkinöitä

Pesto

½ dl basilikanlehtiä
½ dl kuorittuja pistaaseja
1tl sormisuolaa
½ dl oliiviöljyä
Pieni pala viherhomejuustoa

Juustokastike

50 g viherhomejuustoa
1 dl kermaa
Hyppysellinen sormisuolaa
1tl mustapippuria
½ sitruunan mehu

Marinoidut pavut

3 dl edamamepapuja
½ dl soijakastiketta
½ sitruunan mehu
1rkl juoksevaa hunajaa
1tl chililastuja

Tee pesto jauhamalla kaikki ainekset morttelissa hienoksi tahnaksi.

Laita juustokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.

Sekoita kaikki marinadin ainekset kesken, lisää lopuksi edamamepavut.

Revi romainesalaatti lehdet ja sekoita peston kanssa. Leikkaa sellerit tikuiksi. Asettele romainesalaatti, marinoidut pavut ja selleritikut omiksi osioikseen eväsrasiaan. Lisää juustokastike ja muutama nokare vihenhomejuustoa ja lopuksi pistaasipähkinöitä. Kaada papujen marinadi myös mukaan.  

VIHREÄ KEITTIÖ – RAAKA-AINEET

Pecorinoa
Kapriksia
Kuivattuja karpaloita
Kesäkurpitsa
Pakastemaissia
Mustikkakeittoa

Mini-zucchiniröstit maissi-paprikatahnalla
Pecorinoa paistetuilla kapriksilla
Zucchinispagettia ja pecorinoa
Juustolautanen karpalohillokkeella
Mustikka-karpalojogurttia

Maissi-paprikatahna

1ps (200 g ) pakastemaissia
2 valkosipulin kynttä
1tl paprikajauhetta
1tl cayennepippuria
30g voita
1tl suolaa 
Muutama lehti tuoretta minttua

Röstit

½ kesäkurpitsa
1 kiinteä peruna
1tl suolaa 
1tl mustapippuria 
Oliiviöljyä paistamiseen

Paistetut kaprikset

½ prk kapriksia
1 rkl balsamiviinietikkaa
Ripaus hienonnettua basilikaa
Ripaus hienonnettua persiljaa
Oliiviöljyä paistamiseen
Viimeistelyyn 20g pecorinojuustoa

Keitä maissia kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Siivilöi vesi pois ja laita maissi ja muut ainekset tehosekoittimeen ja hienonna tahnaksi.

Valmista kaprikset. Lorauta oliiviöljy pannuun ja lämmitä pannu todella kuumaksi. Lisää kaprikset ja anna paistua kunnes ne alkavat poksahtelemaan. Anna hetken poksahdella. Lisää pannulle balsamiviinietikka ja yrtit.

Leikkaa peruna ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi yleiskoneen suikalointiosalla tai julienneraudalla. Lisää suola ja mustapippuri, sekoita. Kaada loraus oliiviöljyä kuumalle pannulle ja painele peruna-kesäkurpitsaseos ohueksi levyksi pannulle. Paista noin 5 minuuttia tai kunnes rösti on ruskistunut toiselta puolelta ja käännä.

Tarjoa rösti maissitahnan ja paistettujen kapristen kanssa, viimeistele raastamalla päälle pecorinoa.

Zucchinispagettia ja pecorinoa

½ kesäkurpitsa
1 valkosipulin kynsi
2rkl oliiviöljyä
Kourallinen tuoretta basilikaa
½ prk kapriksia
Ripaus suolaa 
Pecorinojuustoa

Suikaloi kesäkurpitsa julienneraudalla, hienonna valkosipuli. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla, lisää valkosipulit ja kesäkurpitsa, paistele nopeasti noin 30 sekuntia. Lisää sitten basilika ja kaprikset pannuun, mausta ripauksella suolaa ja kumoa lautaselle. Murenna päälle pecorinojuustoa.

Juustolautanen karpalohillokkeella

1dl kuivattuja karpaloita
½ dl sokeria
2rkl hunajaa
Pecorinojuustoa
Rosmariininlehtiä koristeeksi

Mittaa sokeri kattilaan ja lisää sekä karpalot että hunaja. Kiehauta, sekoita ja alenna lämpöä ja hauduta noin 10 minuuttia. Leikkaa pecorino paloiksi ja tarjoa rosmariinilla koristellun hillokkeen kanssa.

Mustikka-karpalojogurttia

2dl turkkilaista jogurttia
1rkl juoksevaa hunajaa
1dl mustikkakeittoa
2 rkl karpaloita

Koristeeksi sitruunankuoriraastetta ja tuoretta minttua

Sekoita jogurtti, hunaja, mustikkakeitto ja karpalot tehosekoittimessa. Koristele sitruunankuorella ja mintulla. 

PUNAINEN KEITTIÖ – RAAKA-AINEET

Kookosmaitoa
Luomuherkkusieniä
Riisinuudeleita
Keltainen kiivi
Tofuleike
Popcornin siemeniä
+ Pikatehtävän lisäraaka-aine: Edamamepapuja

Riisinuudelisalaatti
Tatakitofukalkkuna
Kookospirtelö & karamellisoidut popcornit

Riisinuudelisalaatti

1 pkt riisinuudeleita
1 keltainen kiivi
½ pkt tofukalkkunaa
Kourallinen herkkusieniä
Tuoretta korianteria
Tuoretta minttua
1 dl edamamepapuja
½ dl soijakastiketta
½ dl vettä
1 rkl tummaa siirappia
½ sitruunan mehu
Chililastuja

Laita nuudelit kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi ja huuhdo kylmässä vedessä. Kuutioi kiivi ja suikaloi tofukalkkuna ohuenohuiksi suikaleiksi. Suikaloi herkkusienet ohuiksi siivuiksi mandoliinilla. Hienonna yrtit. Sekoita kasvikset, yrtit ja edamamepavut nuudeleihin.

Valmista kastike sekoittamalla vesi, soijakastike, siirappi, sitruunanmehu ja chililastut yhteen.

Tatakitofukalkkuna

½ pkt tofukalkkunaa
½ dl soijakastiketta
½ sitruunan mehu
1tl chililastuja
Tuoretta tilliä

Grillaa leikkeleet kuumalla grillipannulla nopeasti niin, että pintaan jää grilliraidat. Sekoita kastike soijakastikkeesta, sitruunanmehusta ja kuivatusta chilistä. Kaada leikkeleiden päälle ja koristele tillillä.

Kookospirtelö & poppareita

½ dl popcorn-jyviä
Auringonkukkaöljyä
Sormisuolaa

Kaada erittäin puhtaaseen kattilaan öljyä kunnes kattilan pohja peittyy. Kuumenna öljy ja kaada popcorn-jyvät kattilaan, peitä kannella. Kun jyvät alkavat poppaamaan, ravistele kattilaa pitäen tiukasti kannesta kiinni. Kun tiheä poksuminen loppuu, kaada popcornit kulhoon. Ota osa sivuun suolakaramellisointia varten ja mausta loput oman maun mukaan suolalla.

Suolakaramellipopcornit

½ l valmiita popcorneja
½ dl sokeria
Sormisuolaa

Kaada sokeri kuumalle pannulle ja odota että väri muuttuu kullanruskeaksi. Kaada valmiit popcornit sokerin sekaan ja kääntele lastalla jotta sokeri tarttuu poppareihin. pala. Kaada suoraan pannulta keraamiseen tai lasiseen kulhoon (muovikulho voi sulaa kuumasta sokerista) ja mausta ripauksella sormisuolaa.

Pirtelö

1 prk kookosmaitoa
Kourallinen karamellisoituja popcorneja
Tupsu tilliä

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi. Koristele tillillä.

Lue myös:

    Uusimmat