Käsittämätön TikTok-urheilulaji kehittyi korona-ajan ahdistuksesta – tältä näyttivät olohuoneessa pelatut ilmapallon MM-kisat

Hämmästyttävät MM-kisat! Hullunkurisen ilmapallopelin arvoturnauksen taustalla Barcelona-tähti Gerard Pique 5:11
Tältä näytti historian ensimmäisissä ilmapallon MM-kisoissa. Paikalla olivat myös futistähti Gerard Pique ja popikoni Shakira.

Koronapandemian aiheuttama sosiaalisen median villitys johti erikoiseen urheilutapahtumaan, kun jalkapallotähti Gerard Pique lähti mukaan vauhdittamaan ensimmäisiä ilmapallon MM-kisoja. Omintakeisella kentällä pelattavan turnauksen voiton vei perulainen Francesco De La Cruz.

FC Barcelonan toppari oli mukana järjestämässä Espanjan Tarragona järjestettyjä MM-kisoja. Ilmapallon MM-kisat pelattiin 8x8 metrin pelikentällä, jonne oli sijoiteltu esteiksi olohuoneen kalusteita sekä muun muassa kokonainen henkilöauto.

Säännöt ovat selvät: pelaajien on vuorotellen lyötävä palloa yläviistoon ilmaan niin, että vastustaja ei saa siihen kosketusta ennen sen osumista lattiaan. Kiistatilanteissa on käytössä videotarkistukset kunnon nykyaikaisen urheilulajin tavoin.

Laji sai alkunsa koronapandemian aiheuttaman sulkutilan aikana, kun amerikkalaisveljesten videot olohuoneessa pelatuista peleistä lähtivät lentoon TikTok-palvelussa. Oregonista kotoisin olevat Antonio ja Diego Arredondo pelasivat videoilla siskonsa Isabelin kanssa.

– Pelasimme peliä lapsina ja sitten koronakaranteenin alussa halusimme pelata sitä taas, Antonio Arredondo kertoi.

– Aloimme kinastella, että osuiko pallo lattiaan vai ei, joten aloimme kuvata videoita nähdäksemme sen hidastuksena. Lopulta se päätyi siihen pisteeseen, että postataanpa tämä TikTokiin. Kun heräsin seuraavana aamuna, sillä oli jotain miljoona tykkäystä, hän jatkoi.

Turnaukseen osallistui pelaajia peräti 32 maasta. Suomi ei ollut edustettuna, mutta pelaajia löytyi muun muassa Ruotsista ja Venäjältä, jonka edustaja Jana Rudenko oli kisojen ainoa naispelaaja.

Lue myös:

    Uusimmat