Karu totuus muotimaailmasta: Näin syntyy Hermésin himoittu Birkin-laukku

Hermèsin Birkin-laukku on jo vuosia ollut tyylin ja trendikkyyden symboli. Petan julkaisema karu video kertoo nyt, mistä nahka laukkuihin tulee. 

Hermèsin Birkin-laukku on jo vuosia ollut tyylin ja trendikkyyden symboli: jos sinulla on Se, olet Joku. Eläinsuojelujärjestö Peta muistuttaa nyt laukusta haaveilevia muotidiggareita siitä, että osa Birkineistä valmistetaan krokotiilin- tai alligaattorinnagasta, jota tuotetaan karuissa oloissa.

Petan julkaisema Belly of the Beast -video kertoo, mistä nahka laukkuihin tulee. Videon mukaan ysi Birkin vaatii kolme krokotiilinvatsaa. Nahkoja tulee esimerkiksi Teksasista ja Zimbabwesta, eikä nylkeminen ole mukavaa katseltavaa.

– Astetamme eläimen pöydälle ja taivutamme sen nokkaa alas. Sitten iskemme skalpellin selkärankaan, työntekijä kuvailee videolla.

Lopuksi selkärankaan työnnetään metallinen keppi, joka repii rangan irti. Teksasilaisella farmilla krokotiilejä pidetään ahtaissa oloissa kolmivuotiaiksi, jonka jälkeen ne päätyvät laukuiksi ja lompakoiksi.

Hermès vastasi saamaansa kritiikkiin vakuuttamalla, että nahkaa tuottavilta tiloilta vaaditaan korkeita standardeja.

 

Lähde: Thedodo.com 

Lue myös:

    Uusimmat