Karmiva kohtalo – NHL:n ruotsalaistähti menettää myös toisen kokonaisen kauden: "Se on epätavallinen toimenpide"

Colorado Avalanchen kapteeni Gabriel Landeskog joutuu jättämään koko kauden 2023-2024 välistä. Ruotsalaistähden uusiutunut polvivamma vaatii leikkauksen.

Colorado vahvisti tiistaina, että Landeskogin, 30,  oikea polvi joudutaan operoimaan. Leikkaus tullaan suorittamaan Chicagossa.

Landeskog pelasi edellisen kerran NHL-kaukalossa Tampa Bay Lightning -finaalisarjan kuudennessa ottelussa keväällä 2022. Colorado ratkaisi kamppailussa historian kolmannen Stanley Cupinsa.

Myös koko kausi 2022-2023 meni Landeskogin osalta kokonaan ohi. Polvivamma sai alkunsa vuoden 2020 pudotuspeleissä.

Ruotsalaislaituri on itse toiveikas toipumisestaan pelikuntoon.

– Olemme jatkaneet tutkimustyötä. Minä olen opiskellut viime kuukauden aikana eniten sitten lukioaikojen, Landeskog kommentoi Coloradon verkkosivuilla Zoom-puhelussa.

– Olen tutkinut asiaa itsenäisesti joukkueen lääkäreiden avustuksella. Olen jutellut asiasta monien lääkäreiden ja lääkintäasiantuntijoiden kanssa, ja oppinut millaisia toimenpiteitä sen suhteen voisi tehdä.

– Tämä on meidän mielestämme paras tapa edetä ja palata vielä pelaamaan jääkiekkoa.

NBA-tähdeltä vertaistukea

Landeskog nojasi tutkimuksessaan Chicago Bullsin NBA-tähden Lonzo Ballin sisäpiirituntemukseen.

– Se on epätavallinen toimenpide huippu-urheilijoille ja erityisesti jääkiekkoilijoille. Koripalloilijoille on kuitenkin tehty näitä. Olen jutellut asiasta Lonzo Ballin kanssa, jolle suoritettiin vastaava toimenpide pari kuukautta sitten, Landeskog avasi.

– Hän antoi minulle hieman sisäpiiritietoa, millaiset ensimmäiset viikot tulisivat olemaan. Hän on kaveri, johon turvaudun vähän väliä. On hienoa pystyä tukeutumaan johonkin, joka tietää mistä puhun.

Puolustavan mestarin Coloradon matka tämän kevään NHL:n pudotuspeleissä katkesi ensimmäisellä kierroksella Seattle Krakenin käsissä.

Lue myös:

    Uusimmat