Kari Jalosta prässätään rajusti Tshekissä – kiekkopäättäjät kuulivat suomalaista, sitten iskettiin lisävaatimus

Kari Jalonen pettyi Tshekin esitykseen: "Pitää sen kanssa elää" 0:32
Näin Kari Jalonen kommentoi Tshekin MM-pettymystä tuoreeltaan: "Pitää elää sen kanssa"

Suomalaisvalmentaja Kari Jalonen on kovan prässäyksen kohteena Tshekissä, kun maan turnaus jäi MM-karkeloissa vaisuksi. Jalosen kohtalo jäi liiton tenttauksen jälkeen edelleen avoimeksi. 

Jalonen esitti torstaina raporttinsa päättyneistä MM-kisoista Tshekin jääkiekkoliitolle. Tshekki jäi turnauksessa puolivälieriin, kun Yhdysvallat kaatoi sen 3–0.

Arvoturnaus oli toinen, jossa Jalonen toimi Tshekin päävalmentajana. Viime vuonna hän palautti maan mitalikantaan pronssijuhlien muodossa.

Suomalaista on arvostelu ankarasti mahalaskun jälkeen. Ensi vuonna Tshekki isännöi MM-kisoja Prahassa ja Ostravassa. Kotikisat nostavat panoksia entisestään.

– Valmennuksen on vakuutettava meidät siitä, että he saavat kaiken irti pelaajista kotikisoissa, Tshekin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Alois Hadamczik kommentoi Hokej.cz-verkkosivuilla.

Jalosen sopimus on tällä hetkellä voimassa ensi kevään kotikisojen päättymiseen asti. 

Torstain kokouksesta odotettiin jo päätöksiä Jalosen kohtalosta, mutta ratkaisun tekevä ryhmä jätti toistaiseksi äänestämättä suomalaisvalmentajan luottamuksesta. 

Sen sijaan Jaloselta pyydettiin lisäraportti. Hänen on laadittava yhdessä GM Martin Havlatin kanssa kesäkuun 20. päivään mennessä suunnitelma ja visio koskien vuoden 2024 MM-kisoja.

– Johtokunta suhtautuu muutoksiin hyvin vastuullisesti. Olemme antaneet itsellemme aikaa päättää, mihin suuntaan menemme, Hadamczik jatkoi.

Päätöksiä tekevään ryhmään kuuluu Hadamczikin lisäksi tshekkiläisen jääkiekkohistorian todellisia tähtinimiä. Muun muassa Petr Briza, Jaromir Jagr, ja Jiri Slegr

Lue myös:

    Uusimmat