Kari Jalosen asema horjuu Tshekissä – Dominik Hasek ja Jokerit-ikoni asettuivat suomalaisluotsin puolelle

Tshekkilegendat ottavat kantaa: onko Kari Jalosella luottoa jatkaa päävalmentajana? 1:03
Tshekkilegendat Otakar Janecky ja Dominik Hasek asettuivat tukemaan Kari Jalosta.

Tshekin päävalmentajana toimiva Kari Jalonen on joutunut tshekkiläisen kiekkokansan hampaisiin epäonnistumiseen päättyneiden MM-kisojen jälkeen. Tshekin kiekkolegendat puolustavat kuitenkin suomalaista.

Jalosen ja Tshekin turnaus päättyi jo puolivälierissä, kun USA jätti Tshekin vaille mahdollisuuksia 3-0-voiton myötä. Tshekki jäi turnauksen loppusijoituksissa vasta kahdeksanneksi, mikä on maan MM-historian huonoin sijoitus.

Pettymyksen myötä Jalonen on joutunut Tshekin kiekkoväen hampaisiin. HC Pardubicen omistaja Petr Dedek vaati jo kovin sanoin suomalaiselle potkuja tshekkiläisen Sport.cz:n haastattelussa.

Jalonen on saanut myös tukea. NHL-supertähti David Pastrnak osoitti jo tukensa Jaloselle Twitter-tilillään. Nyt tukijoiden joukkoon ovat liittyneet myös Jokereissa kiekkolegendaksi noussut tshekki Otakar Janecky ja NHL-ikoni Dominik Hasek.

– Jo minä saisin äänestää, niin kyllä antaisin hänen jäädä. Nämä MM-kisat olivat ensimmäinen tapahtuma, jossa tshekit epäonnistuivat hänen alaisuudessaan. Joukkue on muuten esiintynyt tosi hyvin hänen alaisuudessaan, yli 700 NHL-ottelua pelannut Hasek huomauttaa idnes.cz:n haastattelussa.

– Hänen pitäisi jäädä. Hän on aloittanut työn, joka hänen pitäisi myös saada viedä maaliin. Lisäksi hän toi meille pronssia. Tänä vuonna se ei toiminut, mutta ei missään sanota, että ensi vuonna kävisi samoin, Janecky komppaa.

Janecky korostaa, että Tshekin kehno turnaus peilautuu osaltaan Tshekin liigan heikenneestä tasosta. Tshekki-ikoni on huolissaan siitä, että jääkiekkoilun kärkimaat ovat karkaamassa.

– Meillä ei ollut mahdollisuutta tänä vuonna, mutta se ei johdu huonosta taktiikasta. Jalosta ei voi syyttää epäonnistumisesta. Vastustajat olivat nopeampia ja ahnaampia, Janecky analysoi.

Myös Hasek nostaa esiin Tshekin MM-joukkueen pelaajien laadun. NHL-vahvistuksia joukkueessa oli vain kourallinen Dominik Kubalik ja Filip Chytil etunenässä. Chytil ja upeasti turnauksen aloittanut Lukas Sedlak kuitenkin loukkaantuivat, mikä heikensi joukkuetta kesken turnauksen.

– Viime vuonna pidin peliesityksistämme, mutta tämä vuosi oli yksi heikoimmista. Siihen vaikutti joukkueen laatu. NHL:n avainpelaajien puuttuminen ja kahden tärkeän hyökkääjän loukkaantuminen. Peliesitykset olivat todella heikkoja, Hasek summaa.

Kari Jalonen pettyi Tshekin esitykseen: "Pitää sen kanssa elää" 0:32
Näin Kari Jalonen kommentoi itse Tshekin MM-pettymystä.

Lue myös:

    Uusimmat