Kari Jaloselle vaaditaan rajuin sanoin potkuja Tshekissä – NHL-supertähti nousi puolustamaan suomalaista

Kari Jalonen pettyi Tshekin esitykseen: "Pitää sen kanssa elää" 0:32
Näin pettynyt Kari Jalonen kommentoi Tshekin MM-pettymystä.

Tshekin pääsarjassa pelaavan HC Pardubicen omistaja Petr Dedek vaatii Tshekin päävalmentaja Kari Jaloselle potkua kovin sanoin. NHL-supertähti David Pastrnak asettui puolustamaan suomalaista.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tshekin MM-taival päättyi suureen pettymykseen, kun joukkue hävisi puolivälierissä USA:lle jääden lopputuloksissa vasta sijalle kahdeksan. Sijoitus on Tshekin MM-historian huonoin.

Rajun pettymyksen jälkeen päävalmentaja Kari Jaloseen kohdistui rajua kritiikkiä. Yksi äänekkäimmistä kriitikoista on Pardubice-pomo Petr Dedek, joka vaatii kovin sanoin potkuja kokeneelle suomalaisluotsille.

– Koko valmennuksen pitäisi erota. Ei niin, että heidän pitäisi antaa hänelle potkut. Se, mitä he ovat saaneet aikaan, on häväistys. Häpeä jääkiekolle, Dedek tylyttää Sport.cz:n haastattelussa.

Jalosen sopimus Tshekin kanssa kattaa vielä ensi keväänä Tshekin isännöimät MM-kisat. Dedekin mukaan Jalosta ei pitäisi kuitenkaan penkin takana nähdä. Vastuu Tshekin kehnosta tuloksesta on Dedekin mukaan täysin valmennuksen.

– Joku on aina vastuussa joukkueen tuloksista. Nykytilanteessa se on päävalmentaja tai koko valmennustiimi. MM-kisojen lopputulos on pettymys. Se on sääli, mutta myös pelin kuva oli pettymys. En nähnyt meiltä ottelua, jossa olisimme jyränneet vastustajan. Väitän, että puolilla pelaajista ei ole mitään asiaa maajoukkueeseen MM-tasolla, Dedek vaahtoaa.

– Olen saanut joiltain MM-pelaajilta tietoa, siitä kuinka hämmentyneitä he olivat siitä, miten heitä valmennettiin. Olen täysin vakuuttunut siitä, ettei nykyisillä valmentajilla ole mahdollisuutta pysyä valmentajina. Se on mahdotonta.

Dedek ilmaisi kantansa myös Twitter-tillään, jossa hän paalutti, että päävalmentajuus pitäisi palauttaa kotimaisiin käsiin. NHL-seura Boston Bruinsin supertähti David Pastrnak on asiasta eri mieltä. Viime vuoden MM-kisoissa Jalosen alaisuudessa kiekkoillut maalitykki asettui puolustamaan suomalaisluotsia.

– Minulle se (valmentaja) on Kari Jalonen, Pastrnak vastaa Twitter-tilillään peukkuemojin kera.

Lue myös:

    Uusimmat