Tshekille raju MM-pettymys – Kari Jalonen vaikeni yhden ison kysymyksen kohdalla

Video: Tshekki hävisi MM-puolivälieräottelunsa USA:lle

Kari Jalosen luotsaama Tshekki koki rajun pettymyksen jääkiekon MM-kisoissa, kun se hävisi puolivälieräottelunsa Yhdysvalloille 0–3. Tshekin päävalmentaja Jalonen ei halunnut lähteä kommentoimaan millään tavalla asemaansa tai jatkoaan perinteisen kiekkomaan peräsimessä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tshekki jäi heppoiseksi kisojen ratkaisuhetkillä.

– Onhan tämä pettymys. Olimme tylsiä hyökkäyspäässä ja jäimme liikaa kaverin paineen alle kiinni, minkä jälkeen meillä ei oikein ollut energiaa hyökätä. Teimme Sveitsiä vastaan kaksi maalia, Kanadaa vastaan yhden ja nyt nolla. Pitää kunnioittaa tulosta ja meillä oli hieno joukkue jalkeilla, Tshekin päävalmentaja Kari Jalonen sanoi C Morelle.

Tshekki koki rajuja menetyksiä MM-matkan aikana, kun muun muassa NHL-vahvistus Filip Chytil (New York Rangers) ja avainhyökkääjä Filip Chlapik loukkaantuivat.

– Ei ole tekosyitä, mutta kyllähän se tietenkin vaikuttaa, jos ykkös- ja kakkossentteri tipahtavat kesken kaiken sivuun. En halua kuitenkaan selitellä, Jalonen totesi.

Jalonen päätyi nopeasti pelin jälkeen kovan grillin äärelle, kun muun muassa tshekkiläistoimittajat kyselivät hänen asemastaan. Tshekin mediassa on ehditty jopa vaatia potkuja Jaloselle.

– En pysty seuraamaan mediaa, enkä seuraa. Siellä on, mitä siellä on. Tämmöistä tämä työ on. Pitää pystyä elämään paineiden kanssa ja nukkua yöt hyvin, jotta jaksaa valmentaa. En spekuloi millään tarinoilla. Eikä se kuulu minun tehtäviini, Jalonen totesi.

Oletko huolissasi asemastasi, oli haastattelualueen yleisin kysymys.

Jalonen sivuutti aiheen joka kerta.

– En ala kommentoimaan tuota millään tavalla, Jalonen murahti.

– Minulla on voimassa oleva sopimus. Palaamme nyt joukkueen kanssa Prahaan ja katsotaan sitten, Jalonen jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat