Karhunpentu eksyi takapihalle, ja siitähän Juniper, 2, innostui – äiti reagoi salamannopeasti: "En tiennyt, missä sen emo oli"

Amerikkalaisäiti joutui tukalaan tilanteeseen, kun karhun takapihalla huomannut tytär innostui juoksemaan kohti mesikämmentä.

Yhdysvaltojen Seattlessa asuvan Samantha Martinin kodin turvakamera tallensi hurjan hetken, kun Samanthan tytär Juniper huomasi takapihalle eksyneen karhunpennun. Pörröisestä elävästä karhusta intoutunut kaksivuotias pikkutyttö ryntäsi pihalle karhun perään. Tapauksesta uutisoi muun muassa Daily Mail.

– Tuo on karhu! Juniper kiljaisee, ennen kuin ryntää takapihan kivimuurilla tassuttelevan karhun perään täysin tietämättömänä nuoren villieläimen kohtaamisen aiheuttamasta potentiaalisesta vaarasta.

Karhu on tytön lempieläin

Valvontakameran videolta voi nähdä, että Samantha ryntää salamannopeasti karhua kohti juoksevan tyttärensä perään.

– Minä vain panikoin. En ehtinyt juuri ajatella tilanteessa mitään muuta kuin että saan lapseni kiinni ja vien hänet sisälle, Samantha kertoo tilanteesta paikallismedialle.

Koska karhu oli vielä pennun mitoissa, oli todennäköistä, että sen emo oli jossain lähistöllä.

–  Se oli vain karhunpentu. Se ei ollut suurin huolenaiheeni, vaan se, etten tiennyt, missä sen emo oli. En tiedä, miten se olisi reagoinut kahden ihmisen juoksevan sen poikasta kohti, Samantha pohtii.

Juniper oli ennen tilannetta katsonut elokuvaa sisällä. Samantha epäilee, että tyttö oli huomannut karhun ja uteliaisuuttaan salaa avannut takapihalle vievän oven. Äidin mukaan Juniperin lempieläin on karhu, joihin hän oli äskettäin tutustunut lastenkirjojen kautta tarkemmin.

Takapihan kohtaamisen jälkeen Juniper on jälkikäteen myös oppinut, että vaikka karhut ovat karvaisia ja söpöjä, voivat ne myös olla vaarallisia petoja kohdatessaan ihmisen.

Viranomaiset: Älä juokse karhua karkuun

Samanthan ja Juniperin hurjan kohtaamisen jälkeen paikalliset viranomaiset varoittivat talviunilta heränneiden nälkäisten karhujen varalta. Viranomaiset toivovat, etteivät paikalliset jättäisi ruokaa ulos. Näin he pyrkivät pitämään karhujen ja ihmisten kohtaamiset minimissä.

Washingtonissa on arvioitu elävän 25 000–30 000 karhua. Viranomaiset ohjeistavat, että ihmiset välttäisivät juoksemasta pakoon kohtaamaansa karhua. Sen sijaan ihmisen kannattaa puhua tiukalla äänensävyllä, laulaa tai taputtaa käsiään yhteen, jotta karhu huomaa ihmisen läsnäolon, eikä säikähdä.

Lähteet: Reuters, Daily Mail ja FOX 13

Lue myös:

    Uusimmat