Kannattaako exän kanssa palata yhteen? Vinkit suhteen lämmittämiseen

Etkö pääse yli entisestä kumppanistasi? Tuntuuko sinusta, että teillä voisi vielä olla mahdollisuus? Psykologi ja ihmissuhde-ekspertti Jo Hemmings kertoo, milloin exän luo on mahdollista palata.

Eron hetkellä päätös parisuhteen lopettamisesta tuntuu viisaalta. Kun aikaa erosta on kulunut, saattaa jompikumpi kuitenkin huomata, että aika kultaa muistot ja suhteen jatkaminen tuntuu houkuttelevalta. Milloin exän kanssa voi palata yhteen ja milloin mielikuva mahdollisesta uudesta onnesta on vain harhakuvaa?

Sanotaan, että hän on jättänyt sinut ja viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia myöhemmin hän tajuaa tehneensä virheen ja haluaa sinut takaisin. Tai sinä huomaat yhtäkkiä, että mies, jonka luota lähdit, olikin pitämisen arvoinen. Jos kyse oli vain väärästä ajoituksesta aiemmin, uusi mahdollisuus voi tulla kyseeseen, mutta luultavasti näin ei ole. Toki joskus parisuhteen päätös on oikeasti virhe, joka johtui esimerkiksi erilaisista elämäntyyleistänne, jotka nyt ovat muuttuneet vastaamaan lähemmäksi toisiaan. Silloin suhdetta voi harkita uudelleen. Psykologi Jo Hemmings kuitenkin muistuttaa, että kuuluu ihmisluontoon muistella hyviä hetkiä ja unohtaa huonot. Ennen kuin palaat exäsi kanssa yhteen, onkin syytä muistella, mikä teidät alunperin erotti.

On syytä muistaa myös, että miehet – tai naiset – harvoin muuttuvat. Toki hekin kasvavat, mutta eivät muutu täysin erilaisiksi, vaikka kuinka niin toivoisit. Jos hän siis ryömii luoksesi uuden mahdollisuuden toivossa ja tunnet houkutusta uuteen yritykseen, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

Mukavuusalueelle?

Onko hän juuri eronnut jostain toisesta? Ehkä hän on murtunut ja haluaa takaisin mukavuusalueelleen sinun luoksesi, missä häntä ei satu. Tai ehkä hän vain kaipaa seksiä ja haluaa kuumat hetket kanssasi takaisin.

Helppoa ja houkuttelevaa?

Oletko sinä juuri eronnut jostakusta? Uuden eron jälkitunnelmissa exäsi saattaa vain sujahtaa takaisin elämääsi, koska on aina houkuttelevaa palata vanhaan tuttuun.

Väkivaltaa?

Olivatko ongelmanne fyysisestä tai psyykkisestä väkivallasta johtuvia? Hän tuskin muuttuu, vaikka kuinka anoisi anteeksiantoa.

Minkä arvoinen olet?

Katso, kuinka kauan hän jaksaa nähdä vaivaa. Kun olet ensimmäisillä uusilla treffeillä exäsi kanssa, hän pistää varmasti parastaan ja yrittää tehdä vaikutuksen. Parissa viikossa kaikki kohteliaisuus ja charmi saattaa olla jo tiessään.

Säälisuhde?

Pidä huolta siitä, ettei kyseessä ole yhteenpaluu säälistä. Jos jompikumpi teistä harkitsee yhteenpaluuta vain, koska säälii toista, suhde ei tule koskaan toimimaan.

Ainoa tapa saada suhde entisen kumppanin kanssa toimimaan uudelleen, on asioista keskustelu. Vanhat ongelmat pitää tunnistaa ja niistä pitää keskustella. Jos olosuhteet ovat jommallakummalla todella muuttuneet tai todella uskot, että voit luottaa häneen ja hän on päättänyt tehdä kaikkensa suhteenne eteen, voi olla, että suhteelle kannattaa antaa mahdollisuus. Mutta älä ala heti suunnittelemaan häiden vieraslistaa. Katso, miten suhteenne lähtee käyntiin ensin. Sinun pitää myös hyväksyä se, että suhteenne ei ole samanlainen kuin ensimmäisellä kerralla. Ja ennen kaikkea: kummankin teistä pitää olla vahva, päättäväinen ja anteeksiantavainen.


LUE MYÖS:


AVA

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja