Tutkimus: Seksi ex-kumppanin kanssa voi olla hyvästä

Seksisuhde entisen kumppanin kanssa voi tehdä olon paremmaksi, uusi tutkimus osoittaa.

Uusi tutkimus osoittaa, että seksi exän kanssa voi olla hyvä asia. Tutkimustulos julkaistiin Journal of Social and Clinical Psychology -julkaisussa.

Tutkimukseen osallistui 137 ihmistä, jotka olivat vastikään eronneet kumppanistaan. Parit, jotka olivat hyväksyneet eron, pärjäsivät oletetusti paremmin kuin ne, jotka yhä ikävöivät kumppaniaan. Ne parit, jotka pitivät yhä yhteyttä entiseen kumppaniinsa, olivat kuitenkin onnellisempia harrastaessaan seksiä entisen kumppanin kanssa kuin ne, jotka pitivät kumppanuuden ystävätasolla.

– Seksuaalikontakti ex-kumppanin kanssa oli yhteydessä parempaan vointiin niillä ihmisillä, jotka eivät olleet päässeet yli erosta, tutkimuksen johtaja Ashley Mason kertoo.

Jos eronnut ei ole päässyt yli erosta, on seksin harrastaminen entisen kanssa linjassa hänen tunteidensa kanssa. Vaikka perinteinen parisuhde olisi mahdoton, saa seksistä edes jotakin tyydytystä. Tutkimuksen johtaja ei kuitenkaan suosittele seksisuhteeseen lähtemistä.

– En ehdota, että ihmiset alkavat harrastaa seksiä ex-kumppaneidensa kanssa. Seksisuhteen jatkaminen voi olla este uuden ihmissuhteen alkamiselle, Mason sanoo.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja