Kangasalla ammattikoulussa aseilla uhkaillut 16-vuotias nuorukainen vangittiin

Aseistettu oppilas uhkasi sytyttää koulun tuleen Kangasalla – tutkinnanjohtaja kertoi uusimmat tiedot suorassa lähetyksessä 3:17
Tutkinnanjohtaja kertoi MTV Uutiset Live -lähetyksessä tarkempia tietoja Kangasalan koulutapauksesta.

Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään vanginnut Kangasalla aseiden kanssa kouluun menneen 16-vuotiaan nuorukaisen. Hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä ampuma-aserikoksesta ja varkaudesta. Vangitsemista vaati poliisi.

Käsittely käytiin salaisena suljetuin ovin. Epäilty määrättiin mielentilatutkimukseen. 

STT:n tietojen mukaan äräjäoikeus asetti syytteiden noston määräpäiväksi heinäkuun viimeisen päivän.

Nuori mies meni tiistaina Tampereen seudun ammattiopiston Tredun toimipisteeseen. Koulu sijaitsee Finnentiellä. Repussaan hänellä oli mukana käsi- ja kaasuase. Lisäksi hän oli varautunut sytyttämään tulipalon koululla.

Rikosepäily lieventyi

Nuorukainen oli uhkaillut koulun henkilökuntaa, ja reppu oli saatu häneltä pois. Henkilökunta ilmoitti hänen käytöksestään poliisille.

Oppilas otettiin kiinni hieman ennen puolta päivää tiistaina.

– Hän on lausunut uhkauksia ja myöskin esitellyt, mitä hänellä on mukana, tutkinnanjohtaja, rikosyliokmisario Jari Kinnunen kommentoi tapausta tuoreeltaan.

Kun poliisi tiedotti asiasta, rikosnimikkeiden joukossa oli myös törkeä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu. Myöhemmin poliisi kertoi, ettei nuorta ole syytä epäillä kyseisestä rikoksesta.

Tredun toimipisteessä opiskelee yli 500 opiskelijaa. Oppilaitoksessa voi opiskella muun muassa sosiaali- ja terveysalaa, turvallisuusalaa, rakennusalaa ja ravintola-alaa.


Lue myös:

    Uusimmat