Poliisilta lisätietoja Kangasalan oppilaitoksen uhkaavasta tilanteesta: Oppilas tuli kouluun käsiaseen kanssa, uhkaili henkilökuntaa

3:17
Aseistettu oppilas uhkasi sytyttää koulun tuleen Kangasalla – tutkinnanjohtaja kertoi uusimmat tiedot suorassa lähetyksessä.

Poliisi sai hälytyksen Kangasalle ammattioppilaitokseen aamupäivällä. Poliisin mukaan paikalta otettiin kiinni oppilas, joka oli tullut kouluun aseen kanssa. Tapahtumia tutkitaan ampuma-aserikosta ja törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna.

Sisä-Suomen poliisi sai hälytystehtävän Kangasalan Tredun toimipisteelle klo 11.34. Henkilökunnan tekemässä ilmoituksessa kerrottiin, että eräältä koulun oppilaalta oli otettu pois reppu, jossa on aseita. Kyseinen henkilö otettiin kiinni koulusta klo 11.43.

Poliisin mukaan oppilaalla oli mukanaan käsi- ja kaasuase. Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista ei voi toistaiseksi ottaa kantaa siihen, miksi oppilas oli ottanut juuri kyseiset aseet mukaansa.

Poliisi on aiemmin kertonut, että oppilas oli myös varautunut sytyttämään tulipalon.

– En lähde sen tarkemmin erittelemään, Kinnunen sanoo kysyttäessä, millaisella tulentekovälineistöllä oppilas oli koulun tiloissa.

"Hän on lausunut uhkauksia"

Poliisin mukaan oppilas oli uhannut oppilaitoksen henkilökuntaa suusanallisesti ja esitellyt aseita. Koulun henkilökunta oli kutsunut poliisin paikalle sen jälkeen, kun reppu oli saatu pois oppilaan hallusta. 

– Hän on lausunut uhkauksia ja myöskin esitellyt, mitä hänellä on mukana, Kinnunen sanoo viitaten aseisiin, joita oppilaalla oli hallussaan.

Kinnunen ei kerro MTV Uutiset Live -lähetyksessä, minkä ikäisestä oppilaasta on kyse. Myöskään sukupuolta ei paljasteta julkisuuteen.

– Meidän tulee sekä koulun lapsia että myöskin epäiltyä suojata.

Oppilasta on kuultu kerran

Poliisin esitutkinta on käynnistynyt ja poliisi on puhuttanut epäiltyä kerran. Tutkinnanjohtaja Kinnunen kertoo käyvänsä koululla huomenna.

– Meillä on selkeä kuva tapahtumista, Kinnunen kertoo ja lisää, ettei tapausta avata enempää tässä vaiheessa tutkintaa. 

Kinnusen mukaan tapausta tutkitaan ampuma-aserikosta ja törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua.

STT:n mukaan törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta voidaan tuomita vain, jos valmistelu on koskenut vähintään törkeää pahoinpitelyä.

Tämänkaltaisia tapauksia tapahtuu harvakseltaan

Poliisin mukaan tämänkaltaiset tapahtumat ovat hyvin harvinaisia Suomessa.

– Huolimatta kyseessä olevista rikosnimikkeistä ei kukaan koulussa ehtinyt joutua konkereettiseen hengen tai terveyden vaaraan. Koulu järjestää tarvittaessa kriisiapua henkilökunnalle ja oppilaille, poliisi vakuutti tämänpäiväisessä tiedotteessaan.

Tredu: Kriisitoimintaohjeiden mukaan edetty

Tredun koulutusjohtaja Regina Blom kertoo STT:lle, että tilanteen rauhoittamisen jälkeen oppilaitoksessa palattiin jatkamaan opetusta.

– Ihan normaalisti meidän kriisitoimintaohjeita noudattamalla tilanteessa on edetty, Blom sanoo.

Blomin mukaan henkilökunnalle on määrä järjestää tiedotustilaisuus asian tiimoilta huomenna.

Finnentiellä opetusta järjestetään yli 500 opiskelijalle. Oppilaitoksessa voi opiskella muun muassa sosiaali- ja terveysalaa, turvallisuusalaa, rakennusalaa ja ravintola-alaa.

7.1.2020 kello 15.52: Uutista päivitetty MTV Uutiset Liven tekemän haastattelun pohjalta. Kello 16.01: Uutista täydennetty STT:n tiedoilla. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja