Kalle Rovanperälle lisäpotkua: Toyotan WRC-autot saavat merkittävän parannuksen

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kommentoi tallin upeaa kaksoisvoittoa ja voittotaistelua:"On ollut stressaava päivä" 3:26
Video: MTV Urheilu haastatteli tallipäällikkö Jari-Matti Latvalaa Toyotan Kroatian MM-rallissa saavuttaman kaksoisvoiton jälkeen.

Toyotan WRC-tiimi aikoo ottaa päivitetyn moottorinsa käyttöön seuraavassa MM-rallissa.

Toyota Yaris WRC -autoihin oli tarkoitus istuttaa uudet moottorit jo ennen edellistä osakilpailua, joka ajettiin Kroatiassa huhtikuun puolella.

– Uusi moottori on tulossa Portugaliin. Moottori on meillä valmiina, mutta sen käyttäminen Kroatiassa olisi ollut hieman hankalaa logististen syiden vuoksi, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi DirtFish-sivuston mukaan.

Uuden moottorin odotetaan antavan lisäpotkua tallin kuljettajille Sebastien Ogierille, Elfyn Evansille ja Kalle Rovanperälle.

– Moottorissa on varmasti enemmän hevosvoimia. Näin ei välttämättä aina tapahdu päivityksiemme kanssa, vaikka se saattaa kuulostaa oudolta. Myös se on merkittävä edistysaskel, että nyt auto on valmistettu kokonaan omalla tehtaallamme, Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler sanoi.

Muista WRC-tiimeistä M-Sport Ford esitteli moottoripäivityksensä Kroatian MM-rallissa. Fordin WRC-autolla debytoinut Adrien Fourmaux ajoi Fiesta WRC:llä kilpailukykyisiä pätkäaikoja ja sijoittui kilpailussa lopulta viidenneksi.

Hyundain WRC-talli kehittää parhaillaan uutta moottoriaan. Tallien on tarkoitus käyttää uusia moottoreita myös hybridiaikakaudella, joka alkaa ensi vuonna MM-sarjan pääluokassa.

Latvalan johtama Toyotan WRC-talli johtaa valmistajien MM-sarjaa 27 pisteen erolla Hyundaihin, kun takana on kolme osakilpailua. Toyotan ranskalaistähti Sebastien Ogier pitää puolestaan piikkipaikkaa kuljettajien MM-sarjassa.

Portugalin MM-ralli ajetaan 20.–23. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat