Kalle Rovanperällä selkeä toive alkavalle kaudelle, Jari-Matti Latvala johdattaa Toyotan mestaruusjahtiin – "Tämä on ollut todella erilaista"

6:38
Videolla Kalle Rovanperän tuoreita ajatuksia Tulosruudusta.

Rallin MM-sarja pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna Monte Carlon rallilla. Toyotan tallipäälliköksi siirtynyt Jari-Matti Latvala odottaa tulevaa innolla.

Uusi rallikausi käynnistyy perinteikkäällä Monte Carlon MM-rallilla tulevana viikonloppuna. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu Toyotaan. Jari Matti Latvala nimettiin kauden alla tallipäällikön tehtävät jättäneen Tommi Mäkisen korvaajaksi.

Latvala tuntee tallin läpikotaisin, mutta hyppy tallipäälliköksi on tietyllä tapaa hyppy tuntemattomaan, sillä suomalaisella rallikonkarilla ei ole varsinaista kokemusta rallitallin johtotehtävistä.

Latvala on joutunut suhtautumaan kauteen valmistautumiseen aivan eri tavalla, mihin hän on tottunut.

– Monte Carlon ralliin valmistautuminen on ollut todella erilaista minulle tässä uudessa roolissa. Kun näen automme työpajalla, en enää mieti niillä ajamista, vaan nyt pidän huolen siitä, että kaikki ovat valmiita kauden avausralliin, Latvala kuvailee Toyotan tiedotteessa.

Viime kausi sujui Toyotalta hyvin. Sebastien Ogier vei maailmanmestaruuden nimiinsä ennen tallitoveri Elfyn Evansia. Latvala uskoo, että tulevalla kaudella Toyotan kuljettajakolmikko Kalle Rovanperä mukaan lukien on astetta parempi.

– Viime vuonna Monte Carlossa kaikki kolme kuljettajaamme ajoivat ensimmäisen rallinsa Toyotalla, ja silti Evans ja Ogier taistelivat voitosta. Nyt auto on heille tuttu, joten olemme vahvemmassa asemassa, Latvala ennakoi.

Rovanperällä on takanaan uran ensimmäinen kausi MM-sarjassa. Koronapandemian vuoksi kaudesta muodostui lopulta täysin poikkeuksellinen, eikä Rovanperä ollut täysin tyytyväinen päättyneen kauden antiin.

– Opin paljon viime kaudella, mutta kausi oli liian lyhyt, enkä ole vielä ajanut paljon kilometrejä tällä autolla. Toivottavasti voimme ajaa paljon enemmän tänä vuonna, Rovanperä toteaa.

20-vuotias Rovanperä on kuitenkin nyt vuotta vanhempi, kokeneempi ja viisaampi. Nuorukainen on ehtinyt kokea jo Monte Carlon haastavat olosuhteet ja etapit kerran urallaan, joten Rovanperä lähtee kauden avauskisaan luottavaisena.

– Monte Carlo on ollut aina kisakalenterin haastavin ralli. Haluan suoriutua paremmin kuin viime vuonna ja puristaa hieman enemmän, mutta virheen tekeminen on aina helppoa. Minulla on kuitenkin aika hyvä fiilis.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja