Kalifornian historian tuhoisimmassa metsäpalossa jo yli 40 kuollutta: Michelle pelasti karrelle palaneesta talostaan poikansa, koirat sekä erityisen maalauksen

1:45

Kalifornian palot ovat vaatineet jo 42 kuolonuhria. Paradisen kaupungin asukas Nick Thompson jakoi videon pakenemisestaan liekkimeren keskeltä.

Nick Thompsonin rutiininomainen torstai alkoi kuten kaikki muutkin torstait sitä ennen Paradisen kaupungissa. Hän oli töissä, kun taivas muuttui yhtäkkiä mustaksi.

– Emme kuulleet sireenien ääntä tai mitään muutakaan ja sitten tuhkaa alkoi sataa päällemme. Työntekijät lähtivät äkkiä töistä. En tiennyt, että koko Paradisen kaupunki oli tulessa, Thompson kertoo.

Toisella puolella kaupunkia kotona oli Nickin vaimo Michelle ja heidän kolmevuotias poika Rome. Michellen ystävä sai heidät pakkaamaan laukkunsa.

– En tiennyt mitä tehdä ja ystäväni sanoi, että sinä pakenet juuri nyt! Michelle Thompson kertoo.

Michelle nappasi mukaan poikansa, perheen koirat ja maalauksen, jonka Nick oli maalannut.

"Tuulet levittivät kipinöitä"

Sillä aikaa Nick yritti pää kolmantena jalkana päästä pois Paradisen kaupungista.

– Tuulet yltyivät niin koviksi, että ne levittivät kipinöitä kaikkialle. Ympärillä paloi ja monien muiden tapaan jouduin liikennesumaan ja panikoiduin, kun liekit ympäröivät minut joka suunnalta. Oli pelottavaa, kun ympärillä oli pilkkopimeää.

Tulipalo poltti Thompsonien kodin maan tasalle.

 Ei ole mitään, mihin palata. Tuhon keskellä vain takka ja grilli jäivät jäljelle, kertoo Michelle Thompson.

Jäljelle jäi myös maalaus, jonka Michelle otti mukaansa, kun hän pakeni kotoa. Sen Nick maalasi, kun hän kosi Michelleä. Se muistuttaa pariskuntaa siitä, että heillä on yhä toisensa.


 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja