Kaksi kuoli Tampereen kolarissa: Kuskille tuomio – näin turma tapahtui

Kuolonkolareiden tutkimus kertoo karua kieltä - turvavyö jää usein kiinnittämättä 5:56
Kuolonkolareiden tutkimus kertoo karua kieltä - turvavyö jää usein kiinnittämättä. Näin aihetta käsiteltiin Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Mies sai ehdottoman vankeustuomion kahden kuoltua liikennekolarissa Tampereella. Kohtalokas kuolonkolari tapahtui Lempääläntiellä vuoden 2022 huhtikuussa.

Mies oli 0,87 promillen humalassa ajanut henkilöautoa kaksi matkustajaa kyydissään. Ajon aikana hän oli ajanut ylinopeutta.

Jostain syystä auton perä oli alkanut heittää ja ajoneuvo oli ajautunut vastaantulevien kaistalle. 

Vastaantulevan kuorma-auton kuljettaja oli nähnyt auton lähtevän hallinnasta, mutta ei jarrutuksestaan huolimatta saanut riittävästi väistettyä. 

Toinen auton matkustaja kuoli turmapaikalle ja toinen myöhemmin sairaalassa. Kuljettaja sai itse vakavat vammat. Kukaan henkilöautossa olleista ei käyttänyt turvavyötä.

Paikalla oli pimeää ja tienpinta oli liukas. Kyseessä oli pienessä alamäessä oleva kaarre.

Miestä oli syytetty muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Vuonna 1988 syntynyt mies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa kuitenkin kahdesta kuolemantuottamuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 1 vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Tuomion mittaamisessa painoi yhtäältä päihtymystilaan liittynyt tietoinen riskinotto, mutta toisaalta ylinopeuden lyhytaikaisuus. Tuomio annettiin ehdottomana miehen aiemman rikostaustan vuoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat