Kaisa Mäkäräinen nousi Kimi Räikkösen ja Teemu Selänteen rinnalle – "Olen erittäin otettu"

Viime kauden päätteeksi menestyksekkään ampumahiihtouransa päättänyt Kaisa Mäkäräinen palkittiin Urheilugaalassa Suomen urheilun lähettiläs -palkinnolla. Mäkäräinen kertoo pyrkineensä olemaan uransa aikana aina oma itsensä.

Kulunut syksy ja alkutalvi ovat olleet varsin poikkeuksellista aikaa Kaisa Mäkäräiselle. Mäkäräinen ehti kiertää urallaan maailmancupin kilpailuja 15 vuoden ajan. Aika kilpauran jälkeen on sujunut mukavasti.

– Hiihtourheilun merkeissä tavalla tai toisella. On ollut kiva tehdä valmennuspuolen juttuja. En yritä olla valmentaja ja tiedän, että valmentajaksi on pitkä tie, enkä tiedä päädynkö huippu-urheiluun valmentajaksi. Välttämättä en. Mutta haluan olla mukana. Se on, mitä osaan tehdä, kun ei ole muun alan koulutusta eikä ole syttynyt poltetta muuhun.

Mäkäräinen palkittiin gaalassa Suomen urheilun lähettiläs -palkinnolla. Mäkäräinen uskoo tehneensä uransa aikana Suomea tunnetummaksi ainakin Keski-Euroopassa.

– Aina sitä miettii, edustanko koko kansaa ihmisenä ja urheilijana. Siihen liittyy  paljon isoja asioita, mitä on vakea tiivistää.

Mäkäräinen sanoi pyrkineensä olemaan uransa aikana mahdollisimman paljon oma itsensä. Hän muistutti, että urheilija tekee urheilua lähes kokonaan itselleen, sillä urheilijalla on pelissä oma elämä.

– Urheilija on urheilija 24 tuntia vuorokaudessa. Arjessa ei ehdi miettimään suurta yleisöä, joka näkee puurtamisen tuloksen kisojen kautta.

Saamansa palkinnon Mäkäräinen arvosti korkealle. Samalla palkinnolla on aiemmin palkittu muun maussa Sami Hyypiä, Kimi Räikkönen ja Teemu Selänne

– Olen erittäin otettu, että pääsen liittymään heidän joukkoonsa.

Mäkäräiselle oli järjestetty palkintogaalaan kaksi yllätystä. Ensin hänen kummipoikansa käveli yllättäen lavalle ojentamaan Uuno-pokaalin. Palkintopuheen jälkeen Mäkäräisen suosikkiyhtye Apulanta soitti Mäkäräiselle hittikimaran.

– Hieno yksityiskeikka. Pääsi lähelle ja joka biisistä tuli omat muistot mieleen. Livemusiikkia ei ole aivan vasta päässyt kuulemaan, tuntui hyvälle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja