Lukas Hradecky vastaanotti Vuoden urheilija -palkinnon hotellissa Berliinissä – "Minibaari on tyhjennetty"

Vuoden urheilijaksi valittu Bayern Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky vastaanotti palkintonsa Berliinissä, missä hän on valmistautumassa perjantain Bundesliiga-otteluun Union Berliiniä vastaan.

Hradecky piti valintaansa isona juttuna paitsi itselleen, myös suomalaiselle jalkapallolle. 

– Kun aloitin Turussa, oli laji mikä tahansa, palo oli kova. En olisi silloin uskonut , että pääsen näin pitkälle tai voitan hienon Uuno-palkinnon, Hradecky sanoi.

– Tämä on erittäin iso juttu ja palkinto menee paraatipaikalle kotona. 

Vaikka tunnustus on hieno, Hradecky muistutti, että urheilijoille tärkeintä on voittaminen kentällä. 

– Tämä on ylimääränen hieno bonuspalkinto. Olen onnekas, että olen pysynynyt terveenä ja saanut tehdä tätä duunia suhteellisen  menestykseekkäästi. En malta odottaa, mitä vuosi tuo tullessaan, jos se näin loistavasti alkaa.

Vuoden urheilija -palkinto ojennettiin toisena vuonna peräkkäin jalkapalloilijalle. Viime vuonna pystin pokkasi Teemu Pukki.

– Tärkeä juttu henkisesti. Teemullakin oli varsin kova vuosi. Toivottavasti onnistumiset jatkuvat.

Suomen miesten maajoukkueella riittää alkaneen vuoden aikana kohokohtia. Keväällä alkavat MM-karsinnat ja kesällä odottavat viime vuodelta siirtyneet EM-kisat. Hradecky sanoo odotusten nousevan koko ajan.

– Ei välttämättä ollut huono, että siirtyi. Pelattiin erittäin kehittävä vuosi, saatiin matseja vyölle.

Maajoukkuekiireitä ennen Hradecky pyrkii auttamaan seurajoukkueensa Leverkusenin menestykseen Bundesliigassa. Joukkue on 15 pelatun ottelun jälkeen sarjassa kolmantena neljä pistettä johtavaa Nayern Müncheniä perässä.

Perjantain pelin vuoksi myös palkinnon juhlistaminen siirtyy tulevaisuuteen.

– En tiedä, onko luottamuksen puutetta vai ei, mutta minulla on tässä  vesilasi. Minibaari on tyhjennetty. En voi korkatakaan mitään, Hradecky nauroi etäyhteydellä hotellihuoneestaan.

– Toivotaan, että Rive (päävalmentaja Markku Kanerva) saa palkinnon mukaansa ja juo mun puolesta yhden oluen. Mennään tänään ammatti edellä, huomenna korkataan.

Kanerva pokkasi Urheilugaalasta mukaansa kaksi palkintoa. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue valittiin vuoden joukkueeksi ja Kanerva vuoden valmentajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat