Kaikki kyykkyyn! Liikuntahaaste kannustaa kevätkuntoon

Vielä ehdit mukaan yksinkertaiseen liikuntahaasteeseen, joka villitsee niin kodeissa kuin työpaikoillakin. Kyykkytalkoolaiset palkitaan kovemmalla kunnolla ja paremmilla lihaksilla.


Lihattoman lokakuun ja tipattoman tammikuun jälkeen suomalaisia haastetaan nyt jälleen noudattamaan terveellisempiä elämäntapoja. Motiviren järjestämä 31 päivän kyykkyhaaste kannustaa suomalaisia kehittämään lihaskuntoaan hyödyllisellä ja helpolla perusliikkeellä: kyykyllä.


Haasteen luvataan sopivan jokaiselle kuntotasoa katsomatta, ja apuvälineiden käyttökin on sallittu: oli kyseessä sitten tuen pitäminen tuolista tai käsipainojen tuoma lisähaaste.


Ensimmäisenä päivänä haastetaan suorittamaan 50 kyykkyä, seuraavana 55. Kyykkyjen määrä kasvaa päivittäin, eikä kaikkea tule rehkiä kerralla. Lepopäiviäkin on. Haasteen viimeisenä päivänä kyykkytalkoolaisen tulisi ponnistaa 250 kyykkyä.


Myös Studio55.fissä viime viikolla vieraillut lääkäri ja kehonrakentaja Jan Sundell nosti jalkakyykyn kuntosalin kuningasliikkeeksi, josta on hyötyä erityisesti ikääntyneille: kun reidet ja takamus ovat kunnossa, jaksaa jalka nousta vanhoillakin päivillä.


Tutustu haasteeseen täällä tai liity mukaan Facebookissa, jossa haasteeseen on tarttunut jo yli 17000 innokasta kyykkääjää.

Lähde Motivire.fi

Katso myös Jan Sundellin haastattelu: miksi ja miten lihaskuntoa pitäisi hankkia?

Lisää lihasta! 24:05

Lue myös:

    Uusimmat