Suru-uutinen: kahdeksankertainen NBA-mestari John Havlicek on kuollut

NBA-koripalloliigan mestaruuden kahdeksan kertaa Boston Celticsin riveissä voittanut John Havlicek kuoli torstaina, kertoi Celtics. Parkinsonin tautia sairastanut Havlicek oli 79-vuotias.

Lempinimellä "Hondo" tunnettu laitahyökkääjä tuli Celticsiin 1962 ja juhli ensimmäistä mestaruuttaan seuraavana vuonna. Titteleitä tuli 16-vuotisella uralla vielä seitsemän lisää, ja Havlicekia enemmän NBA-mestaruuksia on vain kahdella muulla Celtics-legendalla eli Bill Russellilla (11) ja Sam Jonesille (10).

Havlicek valittiin NBA:n tähdistöjoukkueeseen 13 kertaa, ja hän pussitti urallaan 26  395 runkosarjapistettä (sijalla 16 kaikkien aikojen pistetilastossa). Hän oli mukana NBA:n 50-vuotisjuhlavuonna 1996 nimeämässä kaikkien aikojen 50 parasta pelaajaa -listassa, ja koripallon kunniagalleriaan Hall of Fameen Havlicek nimettiin vuonna 1983.

NBA:n komissaarin Adam Silverin muistosanoissa "Hondon" mainittiin olleen mukana monissa "NBA:n ikonisimmissa hetkissä": niistä muistettavin on kevään 1965 pudotuspeleistä, kun Havlicekin pallonriisto sinetöi jännitysvoiton Philadelphiasta. Celticsin yhtälailla ikoninen radioselostaja Johnny Most ikuisti hetken koripallohistoriaan riemuitsemalla mikrofoniin: "Havlicek riisti pallon! Se on siinä! Se on siinä!".

–  Hän oli esikuva useille sukupolville NBA-pelaajia, Silver tiivisti vielä.

Lue myös:

    Uusimmat