Mainos

Kaduilla partioivat robottipoliisit ovat pian arkipäivää – ainakin Dubaissa: Tulevaisuudessa ottavat kiinni rikollisia ja tekevät pidätyksiä

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Dubaissa paikallispoliisi otti tällä viikolla käyttöönsä ensimmäisen robottipoliisin, ja suunnittelee lisäävänsä robottien määrä roimasti seuraavan muutaman vuoden aikana.

Poliisivoimien tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä joka neljäs poliisi olisi robotti.

Dubain mediatoimisto julkaisi virallisella Twitter-tilillään kuvan kättään lippaan vievästä virkamiesrobotista.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Dubaissakin partioiva robottipoliisi on itse asiassa julkistettu ensimmäisen kerran jo vuonna 2011. Robotin keksijä on espanjalainen yritys PAL Robotics. REEM-niminen robotti osaa puhua ja ymmärtää yhteensä yhdeksää kieltä. Robotti on 170 senttimetriä pitkä, painaa 100 kilogrammaa ja sen akku kestää yhtä menoa kahdeksan tuntia.

Robottipoliisien työtehtäviin tulevat tulevaisuudessa kuulumaan myös rikollisten kiinniottoa ja pidätysten tekoa, paljastaa Dubain poliisi. Vielä toistaiseksi robottipoliisin tehtävänä on toimia interaktiivisena palveluna ihmisille, kertoi Brigadier Khalid Nasser Alrazooqi Dubain poliisista CNN:n haastattelussa.

Toisin sanoen kansalaiset voivat kysyä robottipoliisilta mieltä askarruttavia kysymyksiä, ja maksaa sille suoraan saamiaan sakkoja. Lisäksi robottipoliisin silmät välittävät videoyhteyden valvomoon, jossa huolehditaan muun muassa kasvojentunnistuksesta kansalaisten suorittaessa erilaisia palveluja.

Robottipoliisi voi näin myös etsintäkuulutetun henkilön ihmisjoukosta havaittuaan seurata kohdetta, kunnes poliisi saapuu paikalle.

Maailman ensimmäinen robottipoliisi aloitti uusissa tehtävissään tällä viikolla. Robottipoliisi on muun muassa partioinut turistienkin suosimassa Dubai Mall -ostoskeskuksessa.

Lähteet: CNN, Mashable

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.