Kadonnutta 18-vuotiasta etsittiin suuretsinnöissä Oulussa – mysteerillä traaginen päätös: "Menehtyneen löytäminen on keskeistä surutyön aloittamiselle"

MTV seurasi kadonneen etsintöjä Oulussa – maastossa 25 etsijää ja kuusi etsintäkoiraa 1:31
Tällaista oli 18-vuotiaan etinnöissä. Katso video!

Oulussa huhtikuun lopulla kadonnut 18-vuotias nuori mies on löydetty kuolleena maastosta. Poliisin mukaan nuorukaisen ruumis löydettiin maastosta Oulun seudulta eilen illalla.

MTV Uutiset oli mukana seuraamassa nuoren etsintöjä eilen. Etsinnät järjesti vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa Oulun Kuivasjärven alueella.

Mies ei kuitenkaan löytynyt Vapepan etsinnöissä, vaan sivullinen löysi hänet maastosta.

– Sivullinen löysi hänet ja heti sen jälkeen ilmoitin Vapepalle, että etsinnät voi lopettaa, rikosylikonstaapeli Timo Kujala kertoo MTV Uutisille.

Kateissa useita viikkoja

Oululaisnuori ehti olla kateissa lähes kolme viikkoa. Viimeinen havainto nuorukaisesta tehtiin aamukuuden aikaan lauantaina 25. huhtikuuta, kun hän pyöräili Kaijonharjun ja Kuivasjärven seudulla.

Ennen katoamistaan nuori mies oli ollut viettämässä iltaa Oulun Kaukovainiolla ystäviensä luona. Hän oli poistunut illanvietosta ja toistaiseksi tuntemattomasta syystä mies oli lähtenyt pyöräilemään eri suuntaan kuin missä hän asuu.

Poliisi on kertonut aiemmin, että nuori mies oli lähettänyt aamuyöllä ennen katoamistaan viestin ystävälleen. Viestin tarkkaa sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Kujala on kertonut, ettei viestistä käy ilmi, mitä nuorukaiselle tapahtui aamun pikkutunneilla.

Poliisi sai kadonneesta henkilöstä ja tämän pyörästä paljon vihjeitä viime päiviin asti.

Suuret etsinnät

Nuorta miestä etsittiin Oulussa aiemmin kenttäpartioinnilla, drone-kalustolla ja poliisikoiria apuna käyttäen. Lisäksi vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa suoritti poliisin pyynnöstä etsintöjä katoamisen alkuvaiheessa.

Oulun Kaijonharjussa Auranmajan tuntumassa järjestettiin eilen Vapepan suorittama jälkietsintä. Etsintä päättyi, kun sivullinen löysi ruumiin maastosta.

Etsintään osallistui yli 25 vapaaehtoista ja kuusi etsintäkoiraa, kertoi etsinnän johtajaEsa ErkkiläMTV Uutisille. Etsinnät päätettiin iltayhdeksän aikaan.

Jälkietsinnällä tarkoitetaan tutkinnallista etsintää, jossa pidempään kadoksissa ollutta henkilöä etsitään alueelta, johon hänen on oletettu kadonneen.

Tavoitteena on harjaannuttaa etsintähenkilöstöä etsintätehtäviin ja samalla pyrkiä löytämään etsittävä henkilö. Jälkietsintä toteutetaan viranomaisten luvalla, kertoo Oulun piirin Punaisen Ristin valmiuspäällikkö Päivi Jurvakainen.

– Pitkään kadoksissa olleen henkilön omaisten hätä on suuri, joten ymmärrettävästi tieto siitä, että ollaan mukana etsinnöissä ja tehdään työtä kadonneen etsimiseksi ja auttamiseksi on omaisille rauhoittavaa.

– Kadonneen henkilön löytäminen joko elossa tai menehtyneenä on aina palkinto etsijöille. Omaisten kannalta menehtyneen henkilön löytäminen on keskeistä surutyön aloittamiselle, Jurvakainen toteaa.

Poliisin mukaan tapausta tutkitaan kuolemansyyn tutkintana. Asiaan ei siis epäillä liittyvän rikosta. Poliisi kertoo, ettei se aio tiedottaa tapauksesta enempää.


Lue myös:

    Uusimmat