Kadonneesta tennistähdestä julkaistiin epäilyttäviä kuvia – "Ei ole halunnut tulla häirityksi"

Marraskuun alussa huolestuttavan sosiaalisen median päivityksensä jälkeen kadonnut tennispelaaja Peng Shuai on turvassa ja palaa julkisuuteen pian, väittääkiinalaislehti Global Timesin päätoimittaja.

Peng julkaisi 2. marraskuuta kiinalaisessa somepalvelussa kirjoituksen, jossa hän kertoi paikallisen poliitikon Zhang Gaolin pakottaneen hänet seksiin ja pidempään kestäneeseen hyväksikäyttösuhteeseen.

Tämän jälkeen ei nelinpelin entisestä maailmanlistan ykkösestä ole kuultu mitään. Nyt kuitenkin valtiollisen Global Times -lehden päätoimittaja Hu Xijin on julkaissut väitteen, ettei pelaajalla ole mitään hätää.

– Hän on pysynyt muutaman viime päivän ajan vapaasti kotonaan eikä ole halunnut tulla häirityksi. Hän palaa julkisuuteen ja osallistuu joihinkin tapahtumiin pian, Hu kirjoittaa Twitterissä.

Aiemmin Peng Shuain WeChat-tilille oli ilmestynyt kuvia, joissa iloinen pelaaja poseeraa pehmolelujen keskellä kissansa kanssa. Päätoimittaja vakuuttaa kuvien olevan aitoja ja tuoreita.

– Vahvistin omien lähteideni kautta, että nämä kuvat kertovat todellakin Peng Shuain nykyisestä tilanteesta.

Hun päivitys on saanut varsin kriittisen vastaanoton. Sama päätoimittaja oli aiemmin viikolla vahvistamassa oikeaksi tiedotetta, joka julkaistiin Pengin nimissä.

Uusin päivitys tuli pian sen jälkeen, kun Kansainvälisen olympiakomitean hallituksen jäsen Dick Pound oli painostanut ensi talvena Pekingissä järjestettävien talviolympialaisten kisaorganisaatiota tilanteesta.

– Jos tätä ei saada ratkaistua järkevällä tavalla erittäin pian, se saattaa lähteä käsistä, Pound kommentoi uutistoimisto Reutersille.

– Se, kärjistyykö se aina olympialaisten perumiseen asti, sitä epäilen. Mutta ei sitä tiedä, hän jatkoi.

Pengin löytämisen puolesta ovat vedonneet myös muun muassa naisten tenniksen kattojärjestö WTA, YK ja valkoinen talo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja