Kaappaus keittiössä -sarjan Kari Aihisen vinkit kunnolliseen kotiruokaan: "Suomi on harmaa kuin lonkero seuraavat kolme kuukautta"

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa Kape ottaa komennon ja palauttaa kunnollisen kotiruuan perheiden pöytiin.

Keittiömestari Kari Aihinen jatkaa Kaappaus keittiössä -sarjan viidennellä tuotantokaudella taistelua paremman arkiruokailun puolesta ja kiertää eri puolilla Suomea kannustamassa perheitä kokkaamaan yhdessä.

Joissain perheissä ongelmana ovat ennakkoluulot ja pinttyneet epäterveelliset ruokailutottumukset mutta usein kyse on taidon, tiedon ja sitä kautta myös uskalluksen puute. Kapen rohkaisemana perheet pääsevät näyttämään, että jo pienillä muutoksilla voidaan keittiöstä tehdä perheen paras yhteinen paikka.

– Ensimmäinen muutos, jonka jokainen voi toteuttaa vaikka tänään, on tuoda lisää väriä pöytään. Suomi on harmaa kuin lonkero pullossa seuraavat kolme kuukautta, niin on syytä kattaa erilaisia vihanneksia tarjolle. Värikkäiden kasvisten ottamista mukaan ruokailuun olen opettanut omille pojillenikin, sanoo Aihinen.

Kaappaus keittiössä -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa tavataan viisihenkinen perhe, jonka keittiössä on varustelutaso vimpan päälle ja osaamistakin ruuanlaittoon löytyy. Perheen lautaselta löytyy kuitenkin useimmiten eineksiä ja ruokaympyrän värimaailma on hämmästyttävän yksipuolinen.

Perheen avuksi rientää Kape, aseinaan rakkaus ruokaan ja kauden mahtavimmat kasvikset. Kyyneliltäkään ei vältytä, kun Kape pääsee ongelman juurille: koulukiusaamisesta syntyneeseen epäonnistumisen pelkoon.

– Ensimmäisen jakson perhe oli yksi kauden mieleenpainuvimmista. Heidän luonaan sain tarkastuskäynnillä mielettömän päräyttävät safkat! Oli yksi gastronomisesti kovimpia perheitä ikinä. Epäonnistumista ei kannata pelätä, erehdyksen ja unohduksen kautta on syntynyt mahtavia ruokia, Kape kertoo.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla ja mtv:ssä maanantaisin 4.2. klo 20 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat