Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

10:40Loihdi peruskaupan aineksista ravintolatasoista ruokaa – huippukokki neuvooHenri Alénin loihtima annos onnistuu kotikokiltakin! Katso videolta vinkit.
Julkaistu 07.11.2025 06:39
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Henri Alén muistuttaa eri tuotteiden satokausista.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén demonstroi torstaina Huomenta Suomessa, miten kotikeittiössä saa valmistettua ravintolatason ruokaa lähikaupan aineksista. 

Alén valmisti suorassa lähetyksessä alkupala-annoksen, joka sisälsi muun muassa myskikurpitsaa, verigreippiä, burrataa ja pestoa.

Nappaa resepti: Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä auringonkukansiemenpestoa

Alén muistuttaa: Ei kannata ostaa sesongin ulkopuolella

Kokilta kysyttiin myös, miten kaupassa saa valittua parhaimmat raaka-aineet, ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi hedelmä- ja vihannesosastolla.

– Kaiken A ja O on, että miettii niitä sesonkeja. Kotimaiset sesongit ihmiset tuntevat jo aika hyvin: varhaisperunat, avomaavihannekset sun muut. Mutta ulkomailla on ihan samalla tavalla sesongit, Alén muistutti.

Jos nyt esimerkiksi matkustaa Italiaan, siellä ei ole Alénin mukaan saatavilla vaikkapa italialaisia avomaan tomaatteja.

– En osta esimerkiksi parsaa kevään ulkopuolella. Ihan sama vaikka jossain muualla olisi kevät, niin se laatu ei ole minusta yhtä hyvä. 

Alén suosittelee siis ottamaan selvää sesongeista myös Suomen ulkopuolella. 

– Sillä saa jo paljon enemmän hyvää lautaselle.

Miten tehdään ravintolatason annos kotikeittiössä? Katso yllä olevalta videolta Henri Alénin vinkit!

Lue myös: Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

Lisää aiheesta:

Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanSami Kuronen suosittelee yhtä liharuokaa äitienpäiväksi: "Voi säikyttää monia"Näin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonKäytätkö jo ruoanlaitossa? Henri Alén ylistää: "Yksi hienoimpia kasviksia"Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”
RuokaHenri AlénRuokakauppaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • ke11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • ke08:15
    Aamiainen

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee