Jylhää luontoa ja upeita kaupunkeja – Nämä kohteet Kanadassa kannattaa kokea!

Kaunis, suuri ja monimuotoinen Kanada kätkee sisäänsä upeaa luontoa ja kiehtovaa kulttuuria. Mikäli olet matkalla Kanadaan, ota suunnaksi nämä ikimuistoiset kohteet.

1. Kanadan Kalliovuoret

Lounaisessa Kanadassa kohoavat Kanadan Kalliovuoret. Brittiläisen Kolumbian ja Albertan provinssien rajoille levittäytyvä vuorijono ulottuu maassa etelästä USA:n rajalta Brittiläisen Kolumbian pohjoisosiin.

Kanadan Kalliovuorilla voi nähdä joitakin kauneimmista näkymistä mitä maapallo päällään kantaa. Parhaiten niistä voi nauttia autoillen Banffin ja Jasperin kansallispuistoissa.

Kanadan Kalliovuoret ovat hyvin erilaiset kuin amerikkalaiset vastineensa etelässä, sillä ne ovat paksun jään peitossa. Vuoret ovat terävän muotoisia huipuiltaan, muodostaen väleihinsä U:n muotoisia laaksoja. Niiden voikin sanoa Kanadan puolella olevan oikea oma erillinen nähtävyytensä.

2. Niagaran putoukset

Niagaran putoukset ovat kolme erillistä, massiivista vesiputousta, jotka sijaitsevat Niagara-joella Ontarion provinssin eteläisessä osassa USA:n ja Kanadan rajalla. Suurin putous, Hevosenkenkäputous, on tunnettu kanadalaisena putouksena ja sijaitseekin suurimmaksi osaksi Kanadan puolella.

Putoukset ovat todellinen luonnonihme ja näkymä on pauhaavine vesineen ikimuistoinen. Mikäli haluat kokea putoukset vielä lähemmin, kokeile "Maid of the Mist"-laivaa tai kiipeä portaat ylös Brock Monumentiin katsomaan näkymiä. Ylhäältä voit nähdä alueen hedelmä- ja viinitarhoja, kauas Ontario-järvelle tai järven takaa jopa Toronton kaupungin siluetin.

3. Vancouver & Victoria

Vancouver on suurkaupunki Kanadan lounaisrannikolla, Brittiläisen Kolumbian provinssissa ja Victoria puolestaan pienempi kaupunki rannikon läheisyydessä sijaitsevan Vancouverin saaren päässä. Matkaa Victorian kaupunkiin Vancouverista kertyy noin puolentoista tunnin lauttamatkan verran - lentäen sinne pääsee 30 minuutissa.

Nämä kaksi kaupunkia kuuluvat maailman kauneimpiin ja siisteimpiin kaupunkeihin. Vancouveria leimaavat sen laitamilla kohoavat vuoret sekä niihin yhdistyvä kaunis meri. Suurimman osan vuodesta kaupungissa voi golfata, purjehtia, uida, ja hiihtää - kaikkea tätä vaikka saman päivän aikana! Victorian kaupungin kätkee suojiinsa kaunis satama. Miellyttävä, vanhan maailman brittiläistä charmia huokuva pikkukaupunki on myös Brittiläisen Kolumbian provinssin pääkaupunki.

4. Fundynlahti

Fundynlahti on merenlahti, joka sijoittuu New Brunswickin ja Nova Scotian provinssien väliin Kanadan kaakkoisrannikolla. Lahdella voi nähdä maailman korkeimpia aaltoja, ja onkin arvioitu, että 100 miljardia tonnia merivettä virtaa jokaisessa aallossa. Voit kirjaimellisesti seisoa ja katsoa aallon nousevan ja laskevan. Lahden vesissä elää suunnilleen kahdeksan eri valaslajia, suuri määrä delfiinejä ja pyöriäisiä, kaloja, hylkeitä sekä merilintuja.

Fundynlahdella matkailija voi nähdä upeita kalliojyrkänteitä, syöpyneitä hiekkakivipatsaita sekä runsaita muta- ja suotasankoja. Alueesta kannattaa nauttia autoillen, pyöräillen, patikoiden tai vaikkapa kajakilla meloen.

5. Prinssi Edwardin saari

Kanadan pienin provinssi, Prinssi Edwardin saari, on vihreine niittyineen ja punaisine rantakallioineen upea nähtävyys matkailijalle. Maan itäosassa sijaitseva kohde sopii niille, jotka ovat vain etsimässä rentoutusta ja hauskoja päiviä rannalla. Eniten saaresta saa irti vuokraamalla auton: saari on niin pieni, että sen voi nähdä kokonaan yhdessä päivässä.

6. Pacific Rimin kansallispuisto

Kansallispuisto sijaitsee Kanadan lounaisrannikolla sijaitsevan Vancouverin saaren rosoisella länsirannikolla. Puistoon kuuluu 40 kilometriä pitkä Long Beach.

Puisto antaa mahdollisuuden tutustua koskemattomaan luontoon. Villin luonnon maisemia voi tarkastella myös alueen lämpimistä ja mukavista luksus-hotelleista, jotka sijaitsevat siellä täällä rantaviivan läheisyydessä. Long Beach on myös surffaajan paratiisi, alueella voi surfata ympäri vuoden. Valaita rannikolla voi katsella maalis-huhtikuussa ja myrskyjä tunnelmoida syksyisin ja talvisin. Viehättävät ja kauniit rannikkokaupungit, Tofino ja Ucuelet ovat myös kokemisen arvoisia.

Helpoimmin Pacific Rimin kansallispuistoon pääsee Vancouverista matkustamalla Nanaimon tai Victorian kaupunkiin - jatkaen näistä autoillen Port Albernin kautta puistoon. Majoitukseksi kannattaa valita jotain Long Beachin mökeistä tai hotelleista - suuren suosion vuoksi majoitus kannattaa varata ajoissa.

7. Vanha Quebec

Quebecin kaupunki on Quebecin provinssin pääkaupunki, ja sijaitsee Saint Lawrencen joen rannalla Keski-Kanadassa. Quebec on alkuperäiskansojen algonkin-kieltä ja tarkoittaa: "Siellä missä joki virtaa".

Quebecin vanhassa kaupungissa voi aistia Pohjois-Amerikalle uniikkia vanhan maailman viehätystä. Quebec on myös ainoa linnoitettu kaupunki, jonka muurit ovat vielä pystyssä. Quebecissä vieraillessa kannattaa kävellellä sen vanhimmissa osissa, kuten Petit Champlain -alueella, Place-Royale -aukiolla tai sen kauniissa Old Port -satamassa. Quebecin vanhan kaupungin alue on julistettu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi. Quebeciin pääsee lentämällä sen kansainväliselle lentokentälle.

8. Baffininsaari

Kanadan suurin saari, Baffininsaari, sijaitsee Grönlannin ja Kanadan välissä, Nunavutin provinssin alueella. Saari tarjoaa koskematonta luontoa kauneimmillaan: näköalat silmänkantamattomiin maisemiin, joissa siellä täällä saattaa joskus näkyä pieni eskimokylä. Kylissä ihmiset elävät vielä luontoa kunnioittaen ja ympäristönsä kanssa sovussa.

Baffininsaarella matkailija voi nähdä mielettömiä määriä villielämää: mursuja, useita eri valaslajeja, karibu-villipeuroja, jääkarhuja, napakettuja, napajäniksiä, sopuleita sekä susia, hylkeitä, muutto- ja merilintuja. Koska suurin osa Baffininsaaresta sijoittuu napapiirin yläpuolelle, voi alueella nauttia myös revontulista ja keskiyön auringosta kesäisin.

Monet toimijat järjestävät alueella koiravaljakko- ja moottorikelkka-ajeluja, joissa kierrellään syvissä vuonoissa tai tundralla. Alueelle pääsee tiettyjen kanadalaisten lentoyhtiöiden toimesta ennalta sovittujen lentojen avulla.

9. Montreal

Montrealin kaupunki Quebecin provinssin alueella on kokemisen arvoinen. Koko kaupungin voi nähdä noustessaan kukkulalle, voi tehdä ostoksia ranskalaisissa hienoissa putiikeissa, illastaa joissakin maailman parhaista ravintoloista, nähdä historiallisia rakennuksia, moderneja pilvenpiirtäjiä ja nauttia elävästä yöelämästä sekä nähdä auringon nousevan satamassa. Montrealissa kaikkea tätä voi kokea vain kävelyetäisyyksien päässä toisistaan. Kaupunki on maailman toiseksi suurin ranskankielinen kaupunki heti Pariisin jälkeen.

Kuvat: Colourbox.com

Lähteet: destinationcanada.info, jyledupuis.hubpages.com, wikipedia.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja