Suomen ihmeet listannut: Nämä loistavat ominaisuudet löytyvät suomalaisista

Suomalaistunut kanadalainen André Chaker on ollut niin vaikuttunut pienen pohjoisen maan sitkeästä ja sisukkaasta kansasta, että hän on koonnut suomalaisten menestystarinoiden salat yksiin kansiin. Näistä asioista suomalaiset saavat hänen mukaansa olla ylpeitä!

Kirjassaan The Finnish Miracle - ihanuuksien ihmemaaAndré Chaker on hahmotellut Mahdollisuuksien polun, joka viitoittaa tietä suomalaiseen menestykseen. Viisi keskeistä oppia ovat Chakerin mukaan suomalaisten avoin mielenlaatu, joka ilmenee esimerkiksi tasa-arvona, yrittäminen ja erehtyminen, suomalainen älykäs tapa työskennellä, sisu ja rohkeus olla oma itsensä.

Chakerin innostuksen kuuleminen hivelee kansallista itsetuntoa, jota suomalaiset itse suomivat usein liiankin kovalla kädellä.

Esimerkkinä suomalaisten mallikkuudesta Chaker mainitsee sisun.

– Asenne tässä maassa on ihan uskomaton, mennään vaikka läpi harmaan kiven. Tämä on niin itsepäinen kansa. Suomalainen ei vain usko, jos sille sanoo, että jotain ei voisi tehdä. Olette niin periksi antamattomia, Chaker suitsuttaa.

Chaker ei yhdy syytöksiin, joiden mukaan suomalaiset ovat jäyhiä tuppisuita. Hiljaisuus voi olla myös kultaa.

– Hiljaisuus on niin piristävä asia. Suomessa on niin ihmeellinen konsepti: tämä puheenvuoro, Chaker iloitsee.

– Puhutaan järjestyksessä, ihmiset kuuntelevat, suomalainen antaa puheenvuoron. Pohjois-Amerikassa puhutaan päälle, ja se joka puhuu kovimmin, ikään kuin voittaa.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuva: Colourbox.com

Klikkaa kuvaa ja katso videolta André Chakerin haastattelu Studio55.fi-ohjelmassa viime helmikuulta.


André Chaker vierailee Studio55.fissä myös keskiviikkona 6. maaliskuuta klo 9.05 kertomassa kotimaansa Kandan ihmeistä. Ohjelman voit katsoa myös Studio55.fin nettisivuilla tai jälkikäteen Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja