Jussi Tapola ärähti Sveitsin debyyttinsä tolkuttomasta videosählingistä – "Tämä ei ole enää jääkiekkoa"

Jussi Tapola ärsyyntyi yltiöpäiseen videoiden tarkasteluun Sveitsin Liigan debyytissään SC Bernin päävalmentajana. Suomalaisluotsi johdatti uuden seuransa 4-1-kotivoittoon Lausannea vastaan perjantaina.

Tapola hermostui voitosta huolimatta ottelun erotuomarien Miroslav Stolcin ja Loic Ruprechtin toimintaan. Kaksikko tarkasti kolmea Bernille tuomittua viiden minuutin rangaistusta videolta. Samuel Kreisin ja Benjamin Baumgartnerin kohdalla alkuperäinen tuomio säilyi voimassa. Julius Hongan rangaistus korjattiin kaksiminuuttiseksi.

Tuomarit käyttivät tuomioiden tarkastelussa yhteensä yhdeksän minuuttia videoita katsellen.

– En oikein ymmärrä näitä sääntöjä videoiden katselusta näin tiuhaan. He tarkastelivat kolmesti. En ole varma, onko tällainen hyväksi jääkiekolle? Tapola kyseenalaisti sveitsiläislehti Blickin mukaan.

– Videoihin ei voi turvautua aina, kun tuomarit eivät näe jotain jäällä. Muuten kannattajat ja pelaajat joutuvat odottamaan ja odottamaan.

Sveitsin Liigassa tehtiin videotarkastuksiin sääntömuutos tälle kaudelle. Aiemmin tuomareiden täytyi antaa 5-minuutin rangaistuksen videotarkastuksen jälkeen vähintään kahden minuutin jäähy.

Nyt tämä käytäntö otettiin pois käytöstä. Erotuomareilla on lupa tarkastella vain suuret rangaistukset videolta, kun epäillään vakavaa rikkomusta.

Tapola otti kantaa erityisesti Baumgartnerin pelirangaistukseen, jota tarkastettiin videolta kolme kertaa.

– Päätuomari oli siinä tilanteessa aivan hänen takanaan, eikä hän nostanut kättään. Sitten hän meni katsomaan videota. Tämä ei ole enää jääkiekkoa, Tapola jatkoi turhautuneena.

Tapola siirtyi Tapparasta Sveitsiin voitettuaan toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa. Tappara juhli myös CHL:n voittoa viime kauden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat