Suomalaishyökkääjä siirtyy NHL:stä Jussi Tapolan alaisuuteen

Suomalaishyökkääjä Joona Luoto jatkaa uraansa Sveitsin liigassa pelaavan SC Bernin riveissä.

Luoto solmi Bernin kanssa try-out-sopimuksen, joka ulottuu marraskuun maajoukkuetaukoon asti ja sisältää option loppukaudesta. Syy Luodon hankinnalle on Bernin haastava loukkaantumistilanne.

– Meillä on kaksi joukkueen ulkomaalaishyökkääjää Coulton Sceviour ja Corban Knight loukkaantuneena. Koska halusimme aloittaa kauden kuudella terveellä ulkomaalaispelaajalla, olimme aktiivisia siirtomarkkinoilla ja löysimme erinomaisen ratkaisun, Bernin urheilujohtaja Andrew Ebbett kommentoi seuran tiedotteessa.

Bernissä Luoto pääsee tuttuun valmennukseen, sillä joukkueen päävalmentajana toimiva Jussi Tapola luotsasi Luotoa Tapparassa kausina 2016-17 ja 2021-22.

– Luoto tuo fyysisyyttä, taitoa ja energiaa joukkueeseen. Hän tuntee myös päävalmentajan pelifilosofian ja -systeemin, Ebbett jatkaa.

25-vuotias Luoto pelasi viime kaudella NHL-seura Columbus Blues Jacketsin organisaatiossa. 

Pääosan kaudestaan Luoto vietti AHL:ssä Cleveland Monstersissa. Luoto oli 14 osumallaan joukkueensa neljänneksi paras maalintekijä. Luoto päätti kautensa ylhäällä NHL-kaukalossa. Luodon vyölle kertyi lopulta seitsemän NHL-ottelua, joiden aikana hän iski yhden maalin.

Luoto on pelannut uransa aikana yhteensä 23 NHL-ottelua tehoin 1+0.

Lue myös:

    Uusimmat