Jukurit kiinnitti kaksi SM-liigan ikonia – huima määrä kokemusta hyökkäykseen

1:17
JYPin Jani Tuppurainen ja Jarkko Immonen junailevat aloituksesta komean maalin.

Jääkiekon SM-liigan Jukurit vahvistaa rivejään kahdella kokeneella hyökkääjällä. Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen siirtyvät Mikkeliin JYPistä yhden vuoden sopimuksilla.

Ensi kaudesta lähtien Olli Jokisen päävalmentajakseen palkannut Jukurit saa uusien pelaajien myötä riveihinsä aimo annoksen kokemusta. Ulkomaan kaukaloiden lisäksi Tuppurainen, 41, on tahkonnut SM-liigassa 16 kautta ja 782 runkosarjaottelua. Immosen, 38, saldo kotimaan pääsarjasta on 10 kautta ja 555 runkosarjaottelua.

Immonen on ehtinyt pitkällä urallaan voittamaan jo KHL:n, SM-liigan ja CHL:n mestaruudet sekä MM-kultaa. Tuppuraisen palkintokaapista löytyy kaksi SM-kultaa ja CHL-mestaruus.

Immonen sanoo tulevansa Mikkeliin uteliaana.

– Muutosten jälkeen täällä on selvää halua päästä pleijareihin, ja se tuo itsellekin mahdollisuuden päästä kokemaan uutta nousua, Immonen sanoo.

– Olen päässyt kokemaan, mitä voittaminen edellyttää, ja tiedän, että silloin pienet asiat ovat suuressa roolissa.

Tuppurainen puolestaan sanoo pitävänsä haasteista.

– Pyrin omalla 100-prosenttisella panoksellani auttamaan joukkuetta sekä samalla muita pelaajia pääsemään kohti asetettuja tavoitteita.

Jukureiden kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen sanoo odottavansa kaksikolta tehoja ja johtajuutta.

– Jarkko Immonen on kuulunut menestyviin joukkueisiin ja tietää, mitä voittaminen vaatii. Hän tuo esimerkillään johtajuutta kaukaloon sekä erikoisosaamista erityisesti aloituksiin sekä ylivoimapeliin, Hakkarainen sanoo.

– Jani Tuppurainen tulee joukkueessa suoraan tuloksentekoyksikköön. Esimerkillään hän tulee myös auttamaan joukkueen nuorimpia pelaaja ensi kaudella, sillä Tuppurainen on esimerkkitapaus ammattiurheilijasta.

Iltalehti uutisoi kaksikon siirrosta Jukureihin jo aiemmin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja