Olli Jokiselta kova paljastus NHL-neuvotteluista – suorat sanat kriitikoille

Olli Jokinen paljasti miksi valitsi Jukurit –"Kyselyitä tuli muualtakin" 19:33
Olli Jokinen kertoo, miksi valitsi Jukurit – "Kyselyitä tuli muualtakin."

Jääkiekon SM-liigaseura Mikkelin Jukurien päävalmentajaksi hyppäävä Olli Jokinen sanoo huomanneensa hänestä esitettyjä kriittisiä kirjoituksia. Jokisella on esittää arvostelijoille sekä tiukka viesti että kova paljastus.

Jokisen rahkeet SM-liigaseuran päävalmentajaksi on kyseenalaistettu mediassa. Esille on tuotu, että Jokinen on toistaiseksi valmentanut viime vuodet vain junioriakatemiassaan Floridassa, eikä hänellä ole valmennuskokemusta miesten peleistä. Jukurien päävalmentajavalintaa on pidetty riskinä.

– Kun joku puhuu kohdallani, tullaanko tuntemattomaan sarjaan ja mikä kaverin tausta on, olenko nähnyt liigapelejä, niin on Liigaa seurattu, Jokinen sanoo MTV Urheilulle.

– On yllätys, minkälaista huomiota tällaisesta tulee.

2+1-vuotisella päävalmentajasopimuksella tehtävät Jukureissa toukokuussa aloittava Jokinen haluaa mikkeliläisseuran saavan keskittymisrauhan loppukauteen.

– Tämä (huomio) ei ole reilua Jukureiden nykyiselle valmennukselle ja pelaajille, hän kokee.

"Ei heitettäisi roskalaatikkoon ennen kuin on ehtinyt yhtään peliä valmentaa"

Jokinen korostaa, että hän menisi johonkin toiseen maahan valmentamaan, jos kokisi, ettei pystyisi selviytymään tehtävästä Suomessa. Jokinen toivoo samaan hengenvetoon saavansa tukea pitkään valmentaneilta suomalaisilta ammattivalmentajilta.

– Toivon, että sieltä tulisi tukea eikä heitettäisi roskalaatikkoon ennen kuin on ehtinyt yhtään peliä valmentaa.

– Tarjouksia on tullut viiden vuoden aikana monesta paikasta. En ole kokenut, että olisin ollut vielä silloin valmis lähtemään. Täällä (Floridassa) on saanut hyvää koulutusta siihen, kuinka huippuarkea pyöritetään. Se on kaikki kaikessa.

"Parit–kolmet työhaastattelut" NHL:ään

Jokinen ei ole salaillut tavoitettaan valmentaa vielä jonain päivänä kaikista kovimmassa kiekkosarjassa NHL:ssä, jossa hän loi aikanaan pelaajana pitkän ja komean uran.

– Olen nähnyt muutaman kommentin, kun jengi sanoo, että onpa erikoista, että Jokinen huutelee NHL:stä, Jokinen sanoo ja tekee mehevän paljastuksen.

– Minulla on jo pikkuisen kosketuspintaa. Olen parit–kolmet työhaastattelut sinne tehnyt. Pari kertaa on jäänyt nalli käteen.

– Tiedän aika tarkalleen, miten prosessi siellä menee. Sinne on kuitenkin vielä pitkä matka. Tämä seuraava steppi on Mikkeli. Sinne keskitytään. Pyöritetään siellä arkea ja rakennetaan juttua rauhassa. Minnekään ei ole kiire.

"Ei huimaa"

Jukurit ei ole vuonna 2016 käynnistyneellä liigataipaleellaan yltänyt vielä pudotuspeleihin. Kritiikkiä seuran tilaa kohtaan on sen sijaan satanut runsaasti, eivätkä arvostelulta ole säästyneet päävalmentajatkaan.

Jokisen kohdalla kritiikki on ollut aiempia valmentajia suurempaa ennen tehtävien alkamista. 

– Minulla on todella hyvä itsetunto. Kun rupesin näitä valmennusjuttuja tekemään, ensimmäinen ehdoton juttuni oli, että jos haluat tulla valmentajaksi, sinun täytyy tuntea itse itsesi. Olen käynyt aika kovia juttuja elämässäni läpi ja nimenomaan jäänyt ulkopuolelle. Ei minua hirveästi huimaa.

– Minua ei hirveästi kiinnosta lehdistön kirjoittelut. Ei ole kiinnostanut aikaisemminkaan.

Jokinen ilmoittaa, ettei hän ole tulossa esiintymään, vaan auttamaan pelaajia ja organisaatiota.

– Tulemme sinne pyörittämään arkea niin hyvin kuin sitä pystyy pyörittämään. Antaa muiden ihmisten tehdä johtopäätökset, onko se hyvää vai onko se huonoa. Uskon, että moni tulee yllättymään.

Jokinen kertoo ylälaidan videolla lisää Jukurit-pestistään ja avaa, miksi hän valitsi juuri mikkeliläisseuran.

Lue myös:

    Uusimmat