Jukka Virtanen, 80: Vanheneminen on hirveää

Viihteen monitaituri täytti heinäkuussa 80 vuotta.

Huomenta Suomessa maanantaina vieraillut Jukka Virtanen myöntää, että vanheneminen hirvittää häntä.

– Onhan se hirveää olla näin vanha. Toisaalta pitää myös onnitella itseään, kun on näin pitkälle päässyt, hän pohtii MTV3.fin haastattelussa.

Kaksi kertaa syövän sairastanut Virtanen kertoo terveytensä olevan tällä hetkellä olosuhteisiin nähden hyvä. Vanhenemisen tuntee kuitenkin hänen mukaansa jokapäiväisessä elämässä.

– Kyllä sen tuntee joka päivä, että esimerkiksi kävely ja muisti huonontuvat. Tavallaan on ihan kivakin vanhentua, mutta siinä joutuu kohtaamaan tällaisia ennen kokemattomia asioita, Virtanen kuvailee.

Syntymäpäiviään Virtanen juhli kesällä kutsumalla Jämsänkosken kotiinsa noin 200 vierasta. Alun perin juhlien piti tosin olla sitäkin mittavammat. Tarkoituksena oli järjestää suuri musiikkijuhla Jämsänkosken keskustassa, mutta tapahtuman järjestäjän sairastuminen muutti suunnitelmia.

– Se oli tietenkin harmi. Mutta kivat juhlat ne olivat joka tapauksessa, Virtanen kiittelee.

Kunnioitettava 80 vuoden ikä ei kuitenkaan pidä Virtasta poissa esimerkiksi jalkapallokentältä. Hän on yksi taiteilijoiden raittius- ja urheiluseura Zoomin perustajajäsenistä ja pelasi avauskokoonpanossa viimeksi sunnuntaina turnauksessa.

– Kävin kentällä joo. Se on sellaista hauskaa köpöttelyä, Virtanen nauraa.

Myös työnteko maistuu ja luonnistuu edelleen. Virtanen kirjoittaa yhä viikottain ja odottaa parhaillaan Kansallisteatterin Unelmien aikataulu -näytelmää, jossa hän on mukana.

– Siinä on kaksi näytöstä helmikuussa Willen saunassa. Onhan se ihan hienoa, että vielä tässä iässä pääsee Kansallisteatterin lavalle. Teen yhä töitä aina silloin, kun minua pyydetään johonkin, mutta itse en jaksa enää ruveta mitään keksimään, Virtanen selittää.

Jukka Virtanen Huomenta Suomessa (2.9.2013):

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat