Jukka Jalonen tarttui kiekkopiirien vähättelyasenteeseen: "Moni pitää näitä puuhastelupeleinä"

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen puolustaa suorasanaisesti Euro Hockey tour -otteluiden tärkeysarvoa. Jalosen mukaan Leijonien lauantain Tshekki-voittopeli (3–2) antoi aiheesta jälleen oivan esimerkin.

Suomen joukkue oli pahoissa vaikeuksissa Ruotsin EHT-turnauksen lauantain Tshekki-ottelun alkuvaiheilla.

– Tämä oli meille kauden kahdeksas peli ja voin sanoa, että ottelun alussa pelin vaste oli kaikista kovin, mitä olemme tähän mennessä kohdanneet. Pelitempo oli huippuluokkaa. Moni pitää näitä EHT-otteluita puuhastelupeleinä, mutta kyllä nämä ovat vain niin kovia pelejä, ettei tämmöisiä tule vastaan kansallisissa liigoissa. Siellä ei ole tämmöisiä vastustajia, Jalonen sanoo MTV Urheilulle.

Jalonen viittaa siihen, miten Euro Hockey tourin ottelut ovat olleet kyseenalaistuksen kohteena. Näkemys on heijastunut muun muassa siinä, miten eri sarjojen pelejä pelataan maajoukkueturnausten aikana.

– Nämä pelit ovat kovaa koulua jokaiselle pelaajalle, jos he haluavat kehittyä paremmiksi pelaajiksi. Näissä peleissä pitää olla ihan ytimessä ja parhaimmillaan, jos meinaa pärjätä. Osa pelaajista ymmärtää, että mitä se vaatimustaso aidosti on, siirtää sen arkeen ja kehittyy sitä kautta, Jalonen jatkaa aiheesta.

Lauantain Tshekki-ottelussa Leijonat pääsi alkuvaikeuksien jälkeen paremmin peliin mukaan.

– Lopussa saimme varmaan ihan ansaitun tasoituksen aikaiseksi. Ja meillä oli vielä sen jälkeen muutama tolppakin. Työmaata piisaa siinä, että olisimme alusta alkaen – 60 minuutin ajan valmiina. Se on vain siitä kiinni, etteivät pelaajat ole tottuneet tämmöiseen pelinopeuteen, vaateeseen ja kamppailukovuuteen. Peli tulee ikään kuin silmille. Tuo on se syy, miksi näitä pelejä pelataan. Näiden avulla pystymme kehittymään paremmiksi pelaajiksi ja valmentajiksi, Jalonen painottaa.

Jalosen aikakaudella on ollut tyypillistä se, että kukin Leijonien EHT-joukkue on parantanut turnauksen edetessä. Jalosella on selkeä toive siitä, mitä hän haluaa nähdä sunnuntain Ruotsi-ottelussa.

– Toivon, että pystyisimme pelaamaan nopeampaa peliä. Että pystyisimme liikuttamaan nopeammin kiekkoa ja että pystyisimme syöttämään huolellisemmin pelin alkuvaiheilla. Ja että pelaisimme tiiviimpänä viisikkona. Kiekottomien aktiivinen ja aggressiivinen työ parani pelin edetessä. Tarvitsemme sitä heti pelin alkuhetkistä lähtien.

– Totta kai yritimme olla nytkin heti pelin alussa valmiina, mutta emme vain pystyneet vastaamaan Tshekin tempoon. Se toki parani pelin edetessä, Jalonen perkasi.

Lue myös:

    Uusimmat