Leijonat voittokantaan Ruotsin EHT-turnauksessa – SM-liigan tähtipuolustaja sankarina

Suomi pääsi voittokantaan Ruotsin EHT-turnauksessa, kun se kaatoi voittomaalikilpailun jälkeen Tshekin 3–2. Suomen sankarina toimi Lukon tähtipuolustaja Vili Saarijärvi.

Leijonat sai shokkihoitoa pelin alkuhetkillä. Aloitustilanteessa kiekko pomppi Tshekin hyökkääjälle Matej Blumelille, joka täräytti pelivälineen ylänurkkaan.

Suomella oli omia pelillisiä ongelmia avauserän aikana. Tshekki loi useita loistopaikkoja niin nopeiden kääntöjen kuin pitkien hyökkäysten kautta. Suomen maalivahti Janne Juvonen piti omiaan pystyssä.

Leijonat paransi toisessa erässä, mutta tehot puuttuivat. Apua ei tullut ylivoimalta, joka jäi umpisurkeaksi.

Tshekki kasvatti johtoaan kolmannen erän alkuhetkillä, kun Matej Stransky rynnisti päättäväisesti maalille. Radan Lenc oli hereillä irtokiekossa: 2–0 Tshekille.

Suomi kavensi ajassa 47.21, kun Teemu Turunen ohjasi Miika Koiviston laukauksen sisään. Osuma oli Turuselle A-maajoukkueuran ensimmäinen.

Leijonat tasoitti, kun Anton Lundell ja Jere Innala petasivat paikan Vili Saarijärvelle. Lukon tähtipuolustajan lämäri painui Tshekki-vahdin Patrik Bartosakin patjojen alta sisään.

Taisto eteni jatkoajan ja lopulta voittomaalikilpailun puolelle. Siellä 2–2-tasoitusmaalin iskenyt Saarijärvi oli ainut onnistuja. Suomelle 3–2-voitto.

Leijonien turnaus jatkuu sunnuntaina, jolloin iltapäivän ottelussa vastaan asettuu Ruotsi.

Ruotsin EHT-turnaus, Suomi–Tshekki 3–2 vl. (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0)

1.21 0–1 Matej Blumel (Petr Kodytek)

43.43 0–2 Radan Lenc (Matej Stransky, Michal Spacek) yv
47.21 1–2 Teemu Turunen (Peter Tiivola, Miika Koivisto)
51.24 2–2 Vili Saarijärvi (Jere Innala, Anton Lundell) yv

65.00 3–2 Vili Saarijärvi