Mainos

Jukka Jalonen linjaa Leijonien tärkeimmän asian Tanska-otteluun – ”Vaaran paikka hävitä, jos ei ole valmis”

2:17
Jukka Jalonen kommentoi tiukkasanaisesti IIHF:n toimintaa keskiviikkona.

Tanska-ottelu on Leijonille osittain asennetesti. Kolmessa kovassa ottelussa pärjättiin äärimmäisen hyvin ja nyt Leijonat on suosikki, joka tulee kahden välipäivän jälkeen peliin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Leijonien on onnistuttava valmistautumisessa erittäin hyvin, että joukkue on heti valmis. Tanska on menettänyt ”päävastustajiaan” vastaan pisteitä, joten joukkue hakee epätoivoisesti pinnoja lopuista peleistään.

– Aina, kun on vastassa hyvä joukkue, on vaaran paikka hävitä, jos ei ole itse valmis. Tarkoitus on lyödä parasta pöytään heti alusta asti, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoo.

– Se on meidän identiteetti, ja niin olemme tehneet. Silloin, kun niin tehdään ja siinä onnistutaan, taistellaan voitosta ihan ketä tahansa vastaan. Se on ainoa asia, jota voimme kontrolloida, oma asenne, kun peliin lähdetään liikkeelle.

Maalinteko kulkee

Leijonat on ollut tähän mennessä MM-kisojen kuudenneksi tehokkain joukkue.

Suomi on laukonut kolmessa pelissä maalia kohti 80 kertaa ja verkko on heilunut yhdeksän kertaa. Maaleja on syntynyt siis 11,25 prosentin tehokkuudella. Ykkösenä on Venäjä, jonka tehokkuus on 17,42.

Leijonat on kohdannut kolme kovatasoista vastustajaa, joten luvut ovat vakuuttavat.

– Maalipaikat ovat olleet suhteellisen tasaiset, plus-miinus yksi tai kaksi jommallekummalle. Lisäksi olemme luoneet ylivoimalla enemmän paikkoja kuin vastustajamme, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoo tyytyväisenä.

– Olemme olleet kohtuullisen tehokkaita, mutta totta kai pitää yrittää luoda vielä enemmän ja laadukkaampia paikkoja. Tiettyjä asioita pitää parantaa, mutta olemme kohtuullisen tyytyväisiä siihen, miten paikkoja on luotu ja miten olemme pystyneet eliminoimaan vastustajan paikat, Jalonen huomauttaa.

Kaapo Kakko on tehnyt Suomen yhdeksästä maalista viisi. Muut osumat ovat hyökkääjien Arttu Ilomäen, Niko Ojamäen ja Harri Pesosen sekä puolustaja Petteri Lindbohmin nimissä. Jalonen ei mieti sitä, että maalintekijöitä pitäisi olla useampia.

– Ei ole realistista, kun 12 hyökkääjää pelaa, että kaikki tekisivät pisteen per peli. Joku tekee ne maalit ja meille riittää, kun voitetaan. Emme me mieti, että ”tuon tai tuon pitäisi tehdä maali”. Hyvin on onnistuttu, ja jatkossa löytyy pelaajia, jotka tekevät enemmän maaleja kuin toiset. Rooli totta kai vaikuttaa, jos pääsee ylivoimalle, on todennäköisempää tehdä maaleja, mutta me emme pane painetta yhtään kenellekään, Jalonen sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja